Strategia Energică a României, la un pas de adoptare

0
30

Strategia Energetică a mai făcut un pas spre probare. Astăzi, senatorii României au decis ca Strategia Energetică a României și Planul Național Integrat în domeniul energiei și schimbărilor climatice pentru perioada 2021-2030 să fie adoptate prin lege de Parlamentul României, după aprobarea în Guvern. S-au înregistrat 87 de voturi pentru, 12 contra şi 29 abţineri. Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii energiei electrice şi a gazelor naturale nr. 123/2012 în acest sens a fost iniţiată de parlamentarii PSD Mihai Weber, Florin Cârciumaru și Scarlat Iriza și susținută indeaproape de fostul secretar de stat din Ministerul Energiei Andrei Maioreanu.

În documentul adoptat se arată că: „Strategia energetică naţională defineşte obiectivele sectorului energiei electrice pe termen mediu şi lung şi modalităţile de realizare a acestora, în condiţiile asigurării unei dezvoltări durabile a economiei naţionale. Strategia energetică se elaborează de ministerul de resort, se aprobă de Guvern, cu consultarea organizaţiilor neguvernamentale, a partenerilor sociali şi a reprezentanţilor mediului de afaceri şi se adoptă de către Parlament, prin lege”.

Articolul Strategia Energică a României, la un pas de adoptare apare prima dată în Impact in Gorj.
Sursa aici

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.