Participanți din cinci țări la a doua activitate a Proiectului Diversity Flow

0
138

În perioada 18-26 august 2018 Asociația Scout Society din Târgu-Jiu implementează cea de-a doua activitate a Proiectului Diversity Flow, schimbul de tineri, finanțat de Uniunea Europeană prin programul Erasmus +.

Această activitate este adresată celor 45 de participanți din cele cinci organizații implicate în cadrul proiectului: CAREER DEVELOPMENT AND TRAINING ASSOCIATION (Bulgaria), Stowarzyszenie Sztukater (Polonia), GEOCLUBE-ASSOCIACAO JUVENIL DE CIENCIA NATUREZA A AVENTURA (Portugalia), Unique projects (Lituania), Scout Society (România). Problemele abordate în cadrul proiectului se referă la: majorarea gradului de xenofobie în Europa în ultimul an datorită Brexit-ului, creșterea prejudecăților la nivelul statelor membre UE, fapt ce a determinat și marginalizarea tinerilor, reducerea gradului de cunoaștere a tradițiilor țărilor membre, precum și scăderea practicării obiceiurilor la nivel european.

Scopul proiectului îl reprezintă promovarea diversității culturale ca și mijloc de dezvoltare a Uniunii Europene în rândul tinerilor participanți. Câteva din activitățile desfășurate în cadrul proiectului vor fi: prezentarea conceptului de Uniune Europeană, atelier de lucru despre xenofobie, discuții și schimburi de informații referitoare la cultura și tradițiile organizațiilor din țările participante. Acestea se vor realiza prin utilizarea metodelor de educație non formală, dar și a dezbaterilor, jocurilor de rol, brainstorming, chestionare etc. Datorită implicării tinerilor în activități, aceștia vor asimila o serie de abilități și competențe printre care se regăsesc și următoarele: lingvistice și culturale, dezvoltarea creativității, abilități de a lucra în echipă, dobândirea unui caracter empatic, public speaking etc.
Izabella Molnar
Sursa aici

Anunțuri publicitare

Lasă un răspuns