Ministerul Energiei cere amânarea aplicării taxei de 2% pentru companiile energetice

0
22

Ministerul Energiei a cerut Guvernului amânarea cu un an a termenului de aplicare a taxei de 2% din cifra de afaceri pe care trebuie să o plătească operatorii din energie către ANRE, în baza Ordonanţei de Urgenţă 114/2018.

Secretarul de stat Doru Vişan a spus că trebuie mai întâi să se realizeze o serie de studii cu privire la impactul acestei taxe: „Am cerut prorogare pe un an. Urmează să evaluăm impactul acestei măsuri asupra companiilor energetice”.

Se dorește adoptarea până la 1 martie

OUG 114 a ajuns la Parlament, pentru a fi dezbătută în procedură de urgență. Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr.114/2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investiţiilor publice şi a unor măsuri fiscal-bugetare a trecut de mai multe comisii senatoriale și a intrat în dezbatere la Comisia pentru buget, finanțe, activitate bancară și piață de capital a Senatului. Termenul de adoptare tacită este stabilit la 30 de zile. Se dorește ca ordonanța să fie adoptată în Parlament până la data de 1 martie.
Sursa aici

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Lasă un răspuns