Ministerul Energiei cere amânarea aplicării taxei de 2% pentru companiile energetice

0
53

Ministerul Energiei a cerut Guvernului amânarea cu un an a termenului de aplicare a taxei de 2% din cifra de afaceri pe care trebuie să o plătească operatorii din energie către ANRE, în baza Ordonanţei de Urgenţă 114/2018.

Secretarul de stat Doru Vişan a spus că trebuie mai întâi să se realizeze o serie de studii cu privire la impactul acestei taxe: „Am cerut prorogare pe un an. Urmează să evaluăm impactul acestei măsuri asupra companiilor energetice”.

Se dorește adoptarea până la 1 martie

OUG 114 a ajuns la Parlament, pentru a fi dezbătută în procedură de urgență. Ordonanţa de urgenţã a Guvernului nr.114/2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investiţiilor publice şi a unor măsuri fiscal-bugetare a trecut de mai multe comisii senatoriale și a intrat în dezbatere la Comisia pentru buget, finanțe, activitate bancară și piață de capital a Senatului. Termenul de adoptare tacită este stabilit la 30 de zile. Se dorește ca ordonanța să fie adoptată în Parlament până la data de 1 martie.
Sursa aici

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Site de vanzare

Se vinde conținutul si paginiile aferente (twiter si facebook)!
Dreptul de folosință pentru domeniul sgorj.ro ți se va transfera fără cost ca parte integrată din acest acord.

Lasă un răspuns