Intră în greva foamei pentru desființarea posturilor de inspectori sociali

0
77

Nicu Bunoaica, președintele Sindicatului „Solidaritatea 2013“ de la cariera Lupoaia, intenționează să intre în greva foamei, după ce a aflat că mai mulți lideri de sindicat ar urma să beneficieze de un spor denumit „Sistematic“, pentru zilele de sâmbătă și duminică lucrate. Acesta spune că va intra în greva foamei în fața sediului Complexului Energetic Oltenia (CEO) din Târgu Jiu sub formă de protest, pentru că liderii de sindicat au fost cumpărați de administrație cu tot felul de beneficii: „Nu a ajuns cât le dădea acestor lideri de sindicat, le-a mai dat și un spor «Sistematic“, pentru sâmbetele și duminicile lucrate. Ei nu se duc la muncă și vor primi bani pentru sâmbete și duminici.

Bașca, încă un membru a devenit inspector social. Este vorba de un purtător de cuvânt al Confederației „Alfa“. Nu îl cunosc. De asemenea, un număr de 26 de persoane din TESA au promovat mai multe clase salariale. Nu i-a cumpărat destul pe acești lideri de sindicat? Eu m-am hotărât, și o să am o discuție cu conducerea sindicatului și am apelat la oameni care doresc binele angajaților din CEO, și de săptămâna viitoare intenționez să intru în greva foamei“.

Revendicările lui Bunoaica

Bunoaica va cere desființarea posturilor de inspectori sociali ocupate, în principal, de către reprezentanții sindicali: „Prima revendicare va fi desființarea Compartimentului de inspectori sociali. Voi mai cere ca reprezentanții CEO să informeze dacă le-a dat sporul sistematic. Voi cere reorganizarea de personal personalului și dispariția acestui lanț, care înseamnă clientela politică. Majoritatea oamenilor de la centrala din Târgu Jiu pot să vină să lucreze în birouri la noi și unii dintre ei în producție, pentru că acolo avem nevoie de personal. Să nu mai ținem rude de directori. Îi voi cere măsurători corecte de zgomot și praf, care țin de condițiile deosebite de muncă. Nu voi pleca de acolo până când nu va veni cineva de la minister. O să cer să vină și de la Ministerul Muncii. Trebuie făcut ceva“.
Sursa aici

Anunțuri publicitare

Lasă un răspuns