Decizie controversată luată de Consiliul de Supraveghere de la CEO: directorii și salariații nu mai au voie să facă declarații în mass-media

0
176

Directorii și salariații din cadrul Complexului Energetic Oltenia nu mai au voie să facă declarații în mass-media decât cu aprobarea prealabilă în scris a Consiliului de Supraveghere. Decizia a fost luată de Consiliul de Supraveghere și este fără precedent. Hotărârea nu se aplică liderilor de sindicat.

Se pare că declarațiile făcute de Sorinel Boza în presa centrală despre concurența neloaial de pe piața de energie ar fi deranjat unele persoane.

Președintele Federației Naționale Mine Energie, Dumitru Pârvulescu, susține că hotărârea amintește de perioada comunistă: „Nu este în regulă deloc, din moment ce, în 1989, acei tineri au murit în primul rând pentru libertatea de exprimare și să vorbească despre ceea ce nu este în regulă în jurul lor. Liderii de sindicat nu au fost afectați. Atâta timp cât ești lider de sindicat ai obligația să informezi corect membrii tăi de sindicat de ceea ce se întâmplă în unitate“.

„Doar pe vremea lui Ceaușescu se putea lua o asemenea decizie“

Președintele PNL Gorj, deputatul Dan Vâlceanu, a anunțat că organizația pe care o conduce va sesiza Avocatul Poporului și Consiliul Național de Combatere a Discriminării cu privire la această hotărâre: „Este o decizie ticăloasă, luată de niște ticăloși. Este inadmisibil ca, într-o democrație, oamenii care își strigă amărăciunile pentru că nu au cu ce lucra și le este pusă viața în pericol atunci când merg la locul de muncă să li se interzică acest drept. De la începutul anului, au fost mai multe persoane care au decedat tocmai pentru că nu fac față stresului și efortului fizic, să vină acum Consiliul de Supraveghere de la Complexul Energetic Oltenia și să spună că nu mai aveți voie să vorbiți, mergeți acolo, muriți în continuare, munciți acolo unde vă trimitem și nu aveți voie să spuneți nimic. Doar pe vremea lui Ceaușescu se putea lua o asemenea decizie“.

Distribuie pe:

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • Pinterest
Sursa aici

Lasă un răspuns