Anton a venit la Craiova, de Gorj nu a avut timp!

0
66

Ministrul Energiei Anton Anton a ajuns ieri la Craiova unde a vizitat Electrocentrala Craiova II. Vizita a avut ca scop realizarea unei investiții de stocare a energiei electrice în depozitele de gaze. Deși a fost la doi pași de Gorj ministrul nu a trecut și pe la termocentralele din județ.

Ministrul Energiei a efectuat o vizita la Electrocentrala Craiova II (sucursala a Complexului Energetic Oltenia) care asigura energie termică pentru cca 200.000 de locuitori, respectiv 60.000 de apartamente, dar și pentru marii operatori economici, precum FORD Romania și pentru instituții, spitale, unități de învățământ și unități militare. Pentru funcționarea de lungă durată, SE Craiova II are în vedere construirea unui bloc energetic nou cu functionare pe gaze, cu o capacitate de 200 MW. Noul bloc va fi unul modern, cu producere de energie electrică și termică în cogenerare, în ciclu combinat. Valoarea acestui proiect se estimează a fi de cca 150 – 200 mil euro, iar finanțarea va fi realizată în proporție de până la 70% prin mecanismul de acordare de certificate de emisii gratuite în vederea realizării investițiilor cu emisii scăzute de CO2, restul de 30% fiind puși la dispoziție de CE Oltenia.

Sprijin de la eoliene

„Am venit la Craiova pentru că aici urmează să construim cel mai interesant sistem de stocare a energiei electrice în depozitele de gaze. Am fost criticat, s-a spus că vorbesc prostii, dar nu vorbesc. Am fost şi am vizitat depozitul de la Gherceşti. Lângă depozit va trebui să construim o staţie de comprimare, nişte compresoare şi, cu ajutorul energiei eoliene, putem să introducem gaze în depozit. Acest depozit, astăzi, funcţionează cu presiune de la reţea şi, dacă acolo, lângă depozit, facem o staţie de comprimare, acest depozit devine aproape cel mai mare depozit din ţara”, a explicat Anton Anton.
Sursa aici

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Site de vanzare

Se vinde conținutul si paginiile aferente (twiter si facebook)!
Dreptul de folosință pentru domeniul sgorj.ro ți se va transfera fără cost ca parte integrată din acest acord.

Lasă un răspuns