Victor Ponta: Cine semnează pentru Fondul Suveran de Investiții va merge la închisoare!

0
32

Fostul prim-ministru, deputatul de Gorj Victor Ponta, a declarat la Târgu Jiu că Fondul Suveran de Dezvoltare și Investții, fond din care va face parte și CE Oltenia, este cea mai mare hoție din ultimii ani. Acesta spune că liderul PSD, Liviu Dragnea, vrea să înstrăineze tot ce mai deține statul român din economie.

„Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții este cea mai mare hoție din ultimii 28 de ani. Presupune ca tot ce a mai rămas în proprietatea Guvernului și ceea ce am reușit să salvăm, să se vândă. Marea bătălie este pentru Hidroelectrica, Portul Constanța și Aeroportul București. Hidroelectrica are cel mai mare profit din România. Domnul Dragnea a zis așa: Nu pot să le vând, adică să fie listate frumos, la bursă, unde banii sunt transparenți… dar șpaga lui unde e?

Atunci, le ia pe toate, le pune într-un fond care nu se supune legii privatizării, nu e controlat de Curtea de Conturi sau de Parlament, nu e controlat de nimeni, pune el niște oameni acolo și le vinde. Toți care vor semna aceste lucruri vor ajunge în închisoare, pentru Fondul Suveran și pentru vânzarea companiilor. Vă amintesc că mulți oameni au ajuns în închisoare pentru domnul Dragnea și nu l-a deranjat acest lucru. Pentru Lacul Belina, este trimisă în judecată Sevil Shhaideh. Eu știu sigur că Sevil Shhaideh nu a fost niciodată la Belina. La Belina locuiește Dragnea, dar merg alții la închisoare pentru el. Revenind, Curtea Constituțională, în unanimitate, le-a desființat legea. Știu că acuma face presiuni pentru a se adopta în Guvern (hotărârea de înființare a FSDI, n.red.). Dar, toți care vor semna, miniștri sau ce sunt, vor ajunge la închisoare. Asta nu înseamnă că ni se vor da înapoi Hidroelectrica, portul sau aeroportul. Înțeleg acum că nimeni nu vrea să semneze și atunci au venit cu ideea să desființeze avizele. Dar cineva tot trebuie să facă această chestie și sper sincer că domnul Dragnea să pice înainte ca prin Fondul Severan să ne fure ce a mai rămas statului român. Vor să facă un grup de oameni, poate din Teleorman, să avizeze ei ce nu avizează ministerele. Nici măcar Băsescu nu a avut asemenea idei”, a mai spus fostul premier.
Sursa aici

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Lasă un răspuns