Un pacient a recunoscut că avea certificat fals de vaccinare înainte de a muri de COVID-19

0
20

Mai mulți pacienți COVID-19 internați la ATI în Spitalul Clinic Județean de Urgență din Sibiu au recunoscut că au certificate de vaccinare false.

Dintre acești pacienți, unul a decedat, în pofida vârstei tinere, după cum a spus pentru Agerpres coordonatoarea secției, medicul Ioana Codru.

„Din păcate, am avut pacienţi care au circulat prin Europa cu certificate false de vaccinare”, a spus Ioana Codru, citată de Libertatea. „În final, pacienţii au recunoscut asta, ne-au spus-o ei spontan. (…) Am avut un pacient (cu certificat fals de vaccinare – n.r.) care a şi murit, din păcate, şi era şi tânăr”.

Medicul a atras atenția persoanelor care fabrică certificate false de vaccinare să se gândească la familiile celor care primesc acele documente – mai exact la riscurile la care îi expun.

„Nu ştiu despre cine e vorba sau cum au fost obţinute aceste certificate, dar (cei care oferă certificate false de vaccinare – n.r.) să inspire adânc şi să se gândească de două ori şi poate să se pună în locul familiilor acelora (care ajung la ATI – n.r.)”, a zis Ioana Codru.

Citește și: O adolescentă a murit de COVID-19 în ziua în care ar fi trebuit să facă vaccinul

Citește și: Nelu Tătaru: „Numărul real de cazuri de COVID-19 este mai mare decât cel declarat”

Citește și: Mitropolia Moldovei cere ca pelerinajul de Sfânta Parascheva să se desfășoare complet fără restricții

Citește și: Liste de așteptare de 48 de ore pentru testarea COVID-19 – orașul din România unde se întâmplă asta

Tot ea a povestit că atunci când s-a confruntat cu un bolnav cu certificat de vaccinare fals a simțit „o dezamăgire profundă”. În prezent, din cele 18 paturi de la ATU de la SCJU Sibiu, aproape toate sunt numai cu pacienți nevaccinați anti-COVID-19.

Medicul Ioana Codru a mai explicat: „Avem, în momentul acesta, aproape exclusiv numai nevaccinaţi. Pacienţii care au fost vaccinaţi şi au ajuns în ATI, în general, au avut evoluţie mult mai bună, iar cei care totuşi au decedat au avut o patologie asociată extrem de importantă şi, în general, o vârstă înaintată. (…) Şi pacienţii pe care îi avem şi acum internaţi ne cer vaccinurile acum. Şi li se spune că la momentul ajungerii în ATI nu avem ce să facem ca prevenţie”.

Ea s-a plâns de „inconştienţa celor de lângă noi, care încă se referă la boala aceasta ca la o răceală uşoară sau o gripă, care o compară cu orice fel de infecţie respiratorie sezonieră”.

„Nu e aşa nici pe departe, nici măcar afectarea pulmonară nu seamănă cu o pneumonie”, a spus ea pentru Agerpres. „Plămânul, în cazul pacienţilor din ATI, în general funcţionează la nişte valori de avarie, sub 10 – 20% din ţesutul pulmonar mai este potenţial funcţional. Toată energia fiecărui pacient este consumată de respiraţie, ei nu pot să facă nimic altceva, inclusiv vorbitul cu noi la vizită este un mare consumator de energie”.

Foto – 123rf.com

Sursa aici

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.