Datorii de 5.9 milioane de lei. Spitalul din Tg-Cărbunești riscă să intre în FALIMENT

0
228

Spitalul de Urgență din Târgu Cărbunești se confruntă cu riscul de a deveni primul din România care intră în faliment. Conform declarațiilor managerului unității spitalicești, se estimează că există datorii în valoare de 5,9 milioane de lei.

“Am anunțat deja personalul medical ca nu mai avem bani. O să intrăm în faliment, cred ca vor să închidem spitalul ca altfel nu-mi explic această decizie. Faliment, asta înseamnă. Îl închidem că oricum nu o să mai putem face nimic. Nu o să mai avem bani de nimic furnizori, utilități, mentenanță, salarii. Personalul este pe numărul de paturi va trebui să reducem. Au tăiat 25 % este enorm nu s-a întâmplat asta cu nici un spital. Când nimeni nu voia să primească pacienți Covid noi am făcut asta și am devenit spital Covid. Nu vom mai putea plăti furnizori utilități, iar cheltuielile vor fi mari. Oamenilor nu le poți spune că nu-i poți interna dacă e nevoie, suntem spital de urgență. Nu știu ce vom face”, a spus managerul spitalului din Cărbunești, Sorin Mehedințiu.

Alexandru Rafila: ”Este o problemă de management”

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat că știe situatia Spitalului din Târgu Cărbuneşti. În opinia ministerului, unitatea se confruntă cu probleme de management şi trebuie să fie restructurat, astfel încât să devină autosustenabil, pe baza contractului de servicii cu Casa de Asigurări de Sănătate. „Este un spital care face servicii medicale foarte puţine. Au doar 39% gradul de ocupare a paturilor. Şi, în mod evident, dacă nu faci servicii medicale şi plăteşti doar salarii personalului, care este numeros, înseamnă că este o problemă de management, pentru că şi structura spitalului – tipul de servicii pe care le oferă – trebuie adaptate nevoilor acelei comunităţi sau zonei înconjurătoare. De fapt, domnul manager a spus următorul lucru: ‘Eu nu mă pricep să conduc un spital’. Asta este realitatea”, a arătat Rafila, potrivit Agerpres.

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.