Municipiul Târgu Jiu va găzdui Târgul Meșterilor Populari Olteni

0
24

În intervalul 20-26 mai 2024, Municipiul Târgu Jiu va găzdui Târgul Meșterilor Populari Olteni, un eveniment inclus în seria de manifestări organizate cu ocazia Zilelor Municipiului Târgu Jiu.

Meșterii sunt așteptați să ajungă începând de luni, 20 mai, iar deschiderea oficială a târgului va avea loc marți, 21 mai, la ora 11:00, în centrul municipiului Târgu Jiu, unde sunt amplasate căsuțele din lemn.

Târgul este organizat în colaborare de către Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj și Primăria Municipiului Târgu Jiu.

„Tradiţiile strămoşeşti sunt aduse în faţa tinerei generaţii de către cei 17 meşteri populari olteni și suntem convinși că veți avea posibilitatea să cumpărați ce vă place, pentru că prețurile vor fi pentru toate buzunarele.

Timp de șase zile, meșteri din județele Gorj, Vâlcea, Argeș și Mehedinți, pasionați de tradițiile populare, care au participat la numeroase târguri naţionale şi internaţionale, vă așteaptă să veniți și să le admirați obiectele tradiționale la care au lucrat.

Târgujienii și turiștii pasionaţi de aceste obiecte unice au ocazia să achiziționeze săptămâna viitoare, costume populare, ţesături, ceramică, bijuterii, instrumente muzicale, icoane pictate, sculpturi în lemn, decorațiuni, preparate apicole și turtă dulce, produse făcute cu bun gust de către cei care păstrează tradiţiile oltenești“, se arată într-un comunicat al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale.

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.