Un nou act adițional la CCM, încheiat la nivelul CEO. Valoarea voucher-ului de vacanță, mai mare cu 600 de lei

0
273

Un nou act adițional la Contractul Colectiv de Muncă de la Complexul Energetic Oltenia a fost încheiat astăzi în urma desfășurării Comisii mixte sindicate-administrație.

Salariații vor beneficia de voucher-ul de vacanță în valoarea de 2080 de lei, cu aproape 600 de lei mai mult decât valoarea inițială. De asemenea, cei care vor dori să se disponibilizeze vor plec acasă cu patru salarii compensatorii. „A fost semnat actul adițional nr. 3 prin care se reglementează valoarea voucherului de vacanță la ceea ce spunea ITM Gorj a doua oară, pentru că prima dată a spus că e bine și 1.450 de lei. A doua chestiune cuprinsă în actul adițional este legată de plățile compensatorii care vor fi date colegilor care doresc să plece, pentru că suferă de boli grave sau îndeplinesc condițiile de pensionare. Este vorba de patru salarii medii brute pe unitate. Al treilea subiect asupra căruia ne-am înțeles a fost includerea în Contractul Colectiv de Muncă a poziției de ucenic, pentru că există o înțelegere între AJOFM și CEO prin care 28 de persoane vor fi încadrate ca ucenici“, a spus Dumitru Pârvulescu, președinte Federației Naționale Mine Energie.

Tichetele pentru cota cărbune s-au acordat astăzi

Voucherele vor fi acordate la solicitarea salariaților, după data de 1 mai. „Se vor da după data de 1 mai la solicitarea salariaților, dar vom avea o comisie mixtă după care se va întocmi un regulament. Nu se vor putea da toate o dată, ci în funcție de cum vor pleca în concedii salariații“, a mai precizat liderul de sindicat. De asemenea, tichetele pentru cota cărbune, în sumă de 600 de lei, au fost acordate astăzi salariaților.

Distribuie pe:

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • Pinterest
Sursa aici

Lasă un răspuns