Ultimul anunț al finanțiștilor gorjeni!

0
16

Conducerea Administrației Județene a Finanțelor Publice (AJFP) Gorj transmite contribuabililor gorjeni faptul că au fost aduse modificările legislației care include anumite scheme de ajutor de stat, ce au ca obiectiv stimularea investițiilor.

Ministerul Finanțelor Publice comunică faptul că a modificat şi completat HG nr. 807/2014 pentru instituirea unor scheme de ajutor de stat având ca obiectiv stimularea investiţiilor cu impact major în economie, prin HG nr. 476/2018, care a fost publicată, pe data de 9 iulie 2018, în Monitorul Oficial nr. 580. Obiectivul schemei de ajutor de stat instituite prin HG nr. 807/2014, cu modificările şi completările ulterioare, îl reprezintă dezvoltarea regională prin sprijinirea realizării investiţiilor de mare anvergură, cu importante efecte în economie, orientate spre sectoarele de activitate de vârf. Se acordă sume sub forma de granturi, de la bugetul de stat, pentru cheltuieli eligibile de natura activelor corporale şi necorporale, precum şi cele legate de închirierea construcţiilor aferente investiţiei iniţiale. ”Referitor la schema de ajutor de stat facem următoarele precizări: valoarea minimă a investiţiei s-a diminuat la 13,5 milioane lei (aprox. 3 milioane euro); bugetul mediu anual al schemei este de 638 milioane lei, respectiv echivalentul a aproximativ 145 milioane euro; operatorul economic poate demara proiectul de investiţii după depunerea cererii de acord pentru finanţare; cererile de acord pentru finanţare se depun în sesiune continuă până la epuizarea bugetului anual”, au transmis reprezentanții AJFP Goj, prin intermediul unui comunicat de presă. La rubrica Transparenţă decizională, pot fi consultate proiectul Ghidului solicitantului şi proiectul Ghidului de plată a ajutorului de stat acordat în baza HG nr.807/2014 pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat având ca obiectiv stimularea investiţiilor cu impact major în economie, cu modificările şi completările ulterioare. În termen de 15 zile calendaristice de la intrarea în vigoare a HG nr. 476/2018 vor fi aprobate Ghidurile mai sus menţionate, prin ordin al ministrului Finanţelor Publice.
I.M.
Sursa aici

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Lasă un răspuns