Şeful Direcţiei Miniere din CEO, Gheorghe Dobriţanu: Avem probleme!

0
137

Stocurile de cărbune sunt la nivelul la care trebuie pentru cerinţele actuale, spune directorul Direcţiei Miniere a CEO, Gheorghe Dobriţanu. Acesta nu exclude, însă, problemele care pot să apară în iarna acestui an.

În opinia sa, necesarul de cărbune este acoperit, cu toate că în urmă cu câteva săptămâni, depozitele din cariere păreau goale. Directorul Dobriţanu menţionează că termocentralele CEO sunt alimentate permanent, neexistând dificultăţi majore. Acesta a precizat: „Termocentralele funcţionează normal şi în concordanţă cu blocurile care sunt puse în funcţiune. Se livrează cărbune în fiecare zi către cele patru puncte de încărcare: Jilţ, Motru, Husnicioara şi Peşteana. Nu se pune, în momentul de faţă, problema de lipsă a cărbunelui. Poate la iarnă va fi mai dificil. O problemă ar fi că trebuie să livrăm mai mult când se va solicita pornirea mai multor grupuri. În momentul de faţă, pentru grupurile care funcţionează acum, cantitatea de cărbune este acoperitoare.

Ceea ce îngreunează totuşi activitatea din minerit, sunt anumite lucrări care se efectuează pe calea ferată, pe liniile de transport. Pe anumite porţiuni şi pe anumite perioade de timp se şi închide circulaţia din cauza acestor lucrări. Dar, transportăm cărbune din zona Jilţ spre Turceni, din zona Motru spre Craiova, deci Işalniţa şi Craiova 2, din zona Husnicioara spre Turceni, de la Peşteana, la fel, spre Turceni. Sunt şi închideri de linii, cum v-am spus, în care este afectat acest transport al cărbunelui către termocentrale. Nu sunt lucrările noastre, sunt ale Ministerului Transporturilor…acolo avem probleme dar le depăşim”.
Sursa aici

Anunțuri publicitare

Lasă un răspuns