SARS-CoV-2 pune în pericol activitatea Complexul Energetic Oltenia

0
12

Conducerea Complexului Energetic Oltenia (CEO) trage un semnal de alarmă cu privire la răspândirea într-un ritm accelerat a noului tip de coronavirus. În acest fel, activitatea poate fi blocată prin reducerea drastică a salariaților activi.

„DIRECTORATUL Societății Complexul Energetic Oltenia SA face apel către toți salariații săi pentru a face un efort deosebit in scopul stopării acestui fenomen extrem de periculos care poate afecta sănătatea fiecăruia dintre noi și a familiilor noastre și care, totodată, poate conduce societatea către blocarea activității prin reducerea drastică a numărului de lucrători activi, instalațiile nemaiputând fi deservite. De asemenea, poate conduce la dispunerea carantinării zonale de către autorități, care, inevitabil, produce blocarea activității societății, urmată de agravarea dificultăților financiare pe care deja societatea noastră le întâmpină“, se arată într-un comunicat de presă al Directoratului CEO.

Salariații pot fi sancționați

Conducerea CEO arată că măsurile care au fost stabilite trebuie respectate cu strictețe: „Vă rugăm să respectați toate măsurile care v-au fost aduse la cunoștință, atât prin instruirea suplimentară în domeniul SSM care a fost efectuata (prelucrarea Planului de Prevenire și Protecție cu măsurile de prevenire a contaminării și a IP-SSM-014), cât și prin toate prelucrările care v-au fost făcute în acest sens și insistăm, în special, pe următoarele măsuri: utilizarea măștii de protecție în spațiile închise și în mijloacele de transport; dezinfectarea frecventă a mâinilor; evitarea deplasărilor nejustificate prin sediile administrative; termometrizarea la intrarea în sedii; informarea imediată a șefului ierarhic despre degradarea stării de sănătate survenite atât în timpul programului de lucru cât și în timpul liber; părăsirea imediată a sediilor administrative atunci când se constată că starea de sănătate se degradează sau când sunteți informați de șeful ierarhic, de medicul de familie sau de către autoritățile statului (DSP) că sunteți potențiali contacți ai unui caz confirmat de Covid 19, urmând ca modul în care veți fi pontați în continuare (muncă la domiciliu, concediu medical, concediu de odihnă, recuperări cu post, etc.) să fie stabilit ulterior, în funcție de fiecare caz în parte. Conform prevederilor Legii nr.136/18.07.2020 a Carantinării, indemnizația pentru carantină a fost stabilită în procent de 100%“, se mai arată în comunicatul de presă.

Salariații companiei pot fi sancționați, dacă nu respectă aceste măsuri, considerându-se abateri disciplinare, dar și penal. De asemenea, persoanele care nu respectă măsura carantinării la domiciliu vor fi carantinate într-un loc stabilit de autoritățile statului.

Articolul SARS-CoV-2 pune în pericol activitatea Complexul Energetic Oltenia apare prima dată în Impact in Gorj.
Sursa aici

Lasă un răspuns