Proiectul de lege privind reducerea vârstei de pensionare pentru angajații CE Oltenia, pe masa președintelui Iohannis

0
82

Proiectul de lege al PSD privind reducerea vârstei de pensionare pentru angajații CE Oltenia a fost votat si de Camera Deputaților. În jur de opt mii de salariați ai CE Oltenia vor fi avantajați de această lege, fiind vorba de toți angajații din cariere și termocentrala Rovinari.

Vești bune pentru angajații din Complexul Energetic Oltenia. Proiectl privind vârsta de pensionare a trecut și de Camera Deputaților. “Angajații din mineritul gorjean se vor putea pensiona mai devreme cu doi ani, așa cum au solicitat sindicatele din CE Oltenia în proiectul de lege inițiat împreună cu Mihai Weber, Scarlat Iriza și susținut și de către Elvira Șarapatin.PSD s-a ținut de promisiune în fața minerilor de la CE Oltenia, deși au existat anumite persoane și politicieni din Opoziție care, pe lângă faptul că au intoxicat cu minciuni salariații, au încercat să pună chiar piedici legiferării proiectului nostru. După ce m-am asigurat în Plenul Senatului că proiectul pentru modificarea Legii nr. 263/2010, privind sistemul unitar de pensii publice, este votat de majoritatea senatorilor, astăzi, deputații au votat și ei proiectul. Deși pe parcursul procesului legislativ proiectul PSD a suferit unele modificări în Comisia pentru muncă a Camerei Deputaților (retragerea unor articole și introducerea de noi amendamente), acestea nu afectează persoanele care lucrează în condiții deosebite la CE Oltenia. Astfel, angajații care activează în condiții deosebite vor beneficia de o reducere a vârstei de pensionare cu patru luni pentru fiecare an lucrat, salariații din termocentrale beneficiind de o reducere a vârstei de pensionare cu trei luni pentru fiecare an lucrat. Aceste modificări ale Legii pensiilor vin să elimine din discriminările existente la CE Oltenia, față de alte categorii profesionale din țară. PSD se ține de cuvânt până la final!”, a declarant senatorul PSD Florin Cârciumaru.

Ultimul hop

După ce și-au mobilizat colegii în plen social-democrați gorjeni spear acum ca președintele să țină cont de votul parlamentarilor. “O altă promisiune onorată. Prin votarea proiectul de lege ce vizează reducerea vârstei de pensionare a minerilor și energeticienilor, am dovedit respectul pe care îl avem pentru această categorie profesională. Așteptăm ca președintele Iohannis să dea dovadă de același respect și să promulge de îndată acest act normative”, a declarant deputatul Mihai weber.
Sursa aici

Lasă un răspuns