Prestații sociale de peste 15 milioane de lei, achitate gorjenilor

0
71

Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (AJPIS) Gorj a achitat până miercuri, 23 ianuarie, majoritatea prestaţiilor aferente lunii decembrie 2018, valoarea totală a acestora depăşind suma de 15 milioane de lei.

Această sumă a fost achitată către nu mai puţin de 75.960 de beneficiari de prestaţii sociale din judeţ. “Până la data de 23 ianuarie 2019, valoarea plăţilor efectuate de instituţia noastră cu titlu de prestaţii sociale a fost 15.460.802 lei pentru un număr de 75.960 de beneficiari astfel: pe alocaţia de stat pentru copii s-au virat 5.244.388 de lei pentru 54.733 de beneficiari, 3.442.304 lei au mers către plăţile făcute pentru 2.300 de persoane care încasează indemnizaţii pentru creşterea copilului, 1.442 de gorjeni au primit stimulente de inserţie în cuantum de 906.689 de lei, iar suma de 80.330 de lei a mers către cei 124 de beneficiari din judeţ îndreptăţiţi să primească beneficii sociale având în grijă ori aflându-se în concediu de creştere a copilului cu dizabilităţi, conform OUG nr. 111/2010 art. 31 şi 32”, se arată într-o informare transmisă, miercuri, de către conducerea AJPIS Gorj.
De asemenea, tot pentru luna decembrie 2018, s-au făcut până la mijlocul acestei săptămâni şi următoarele plăţi: 17.354 de beneficiari au primit 5.775.191 de lei reprezentând drepturi acordate persoanelor cu handicap; 7 indemnizaţii lunare de acomodare în cuantum de 11.900 de lei. ”Precizăm că în perioada următoare se va efectua și plata celorlalte tipuri de beneficii sociale: alocația de plasament, alocația pentru susținerea familiei, ajutoarele sociale, indemnizațiile lunare de hrană ale bolnavilor de HIV/SIDA, precum și ajutoarele de încălzire”, au mai spus reprezentanții AJPIS Gorj.
Principalele criterii pe baza cărora se acordă beneficiile de asistenţă socială sunt: evaluarea contextului familial; veniturile solicitantului sau ale familiei acestuia; condiţiile de locuire; starea de sănătate şi gradul de dependenţă. Statul acordă drepturile de asistenţă socială prin autorităţile administraţiei publice centrale sau locale, în conformitate cu prevederile legislaţiei în vigoare. Beneficiile de asistenţă socială se acordă pe bază de cerere şi declaraţie pe propria răspundere, însoţite de acte doveditoare. Totodată, titularii beneficiilor sociale au obligaţia să comunice primarului, în scris, orice modificare cu privire la domiciliu, venituri şi la numărul membrilor familiei, în termenele de 15 zile de la data la care a intervenit modificarea pentru ajutor social, zece zile de la data la care a intervenit modificarea la alocaţie pentru susţinerea familiei şi cinci zile la ajutorul pentru încălzirea locuinţei, în cazul în care nu fac acest lucru urmând să se supună consecinţelor legii.
Izabella Molnar
Sursa aici

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Site de vanzare

Se vinde conținutul si paginiile aferente (twiter si facebook)!
Dreptul de folosință pentru domeniul sgorj.ro ți se va transfera fără cost ca parte integrată din acest acord.

Lasă un răspuns