Mii de pensionări la CEO

0
207

Mii de salariați de la Complexul Energetic Oltenia (CEO) vor ieși la pensie, în cazul în care se va aproba reducerea vârstei de pensionare la 53 de ani și o vechime de 25 de ani, pentru cei care își desfășoară activitatea în condiții deosebite de muncă. Dumitru Pârvulescu, președintele Federației Naționale Mine Energie (FNME), a spus că se vor găsi persoane care să-i înlocuiască pe cei plecați: „Mii de persoane vor ieși la pensie. Sunt doritori de a lucra în această companie. Este puțin probabil să fie tineri, pentru că ei se duc spre alte orizonturi, dar sunt persoane în Gorj care caută loc de muncă. Cred că media celor care doresc să vină și să lucreze la CEO ar fi de 40-45 de ani. Sunt persoane care sunt obișnuite să lucreze în condiții grele. Anul acesta s-a făcut un prim pas în privința salariilor, iar anul viitor ar putea ca salariile să devină atractive, dacă va continua acest proces“.

Întâlnire cu ministrul Muncii

Sindicaliștii din CEO vor avea o întâlnire, săptămâna viitoare, cu ministrul Muncii. „Săptămâna viitoare sperăm să avem o întâlnire cu ministrul Muncii. Noi sperăm să vină la Târgu Jiu, pentru că aici sunt problemele. Dacă nu, o să mergem noi la București împreună cu inițiatorii proiectului de modificare pe cele două aspecte: una legată de rapiditatea ieșirii la pensie și similitudine față de cei care lucrează pe aceleași locuri de muncă. Sunt colegi care lucrează pe aceleași locuri de muncă în CEO și unii beneficiază de condiții deosebite, iar alții au condiții normale. Mai mult, există mecanici de locomotivă care condiții normale, condiții deosebite și condiții speciale. Sperăm că această întâlnire va avea luni. O modificare de lege trebuie să obțină avizul Ministerul Muncii“, a precizat Dumitru Pârvulescu.

Articolul Mii de pensionări la CEO apare prima dată în Impact In Gorj.
Sursa aici

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.