Managerul CEO își pregătește raportul pentru prim ministrul Viorica Dăncilă

0
56

Managerul Complexului Energetic Oltenia (CEO), Sorinel Boza, se va prezenta peste aproximativ o săptămână în fața prim-ministrului Viorica Dăncilă cu un raport despre situația companiei pe care o conduce. Prim-ministrul a solicitat acest lucru în urma declanșării protestelor minerilor și atunci când țara a traversat o criză energetică. „O să mă prezint în fața doamnei premier cu un raport care mi s-a cerut“, a spus Sorinel Boza. Prim-ministrul a anunțat că își trimite și Corpul de control la CEO.

Stocurile, refăcute în câte săptămâni

Managerul CEO a precizat că abia peste trei săptămâni se vor reface stocurile de cărbune și se va reveni la situația existentă înainte de izbucnirea grevei: „În două -trei săptămâni vom fi acolo de unde am plecat acum înainte de protest. Este important că nu s-au produs dezechilibre în Sistemul Energetic Național și am produs cu aceeași capacitate cu cât produceam înainte. Activitatea din termocentrale nu a fost afectată aproape deloc. Nu avem probleme cu grupurile. Sunt pregătite“. Cu toate acestea, un grup de la termocentrala Rovinari s-a oprit din cauza lipsei de cărbune.

De asemenea, Sorinel Boza nu a vrut să comenteze prețul energiei care a crescut foarte mult în zilele de grevă, ajungând la cel mai ridicat nivel din Europa: „Noi suntem producători. Nu este treaba noastră prețul, că a Transelectricii și a Dispeceratului“.
Sursa aici

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Site de vanzare

Se vinde conținutul si paginiile aferente (twiter si facebook)!
Dreptul de folosință pentru domeniul sgorj.ro ți se va transfera fără cost ca parte integrată din acest acord.

Lasă un răspuns