Managerul CEO își pregătește raportul pentru prim ministrul Viorica Dăncilă

0
13

Managerul Complexului Energetic Oltenia (CEO), Sorinel Boza, se va prezenta peste aproximativ o săptămână în fața prim-ministrului Viorica Dăncilă cu un raport despre situația companiei pe care o conduce. Prim-ministrul a solicitat acest lucru în urma declanșării protestelor minerilor și atunci când țara a traversat o criză energetică. „O să mă prezint în fața doamnei premier cu un raport care mi s-a cerut“, a spus Sorinel Boza. Prim-ministrul a anunțat că își trimite și Corpul de control la CEO.

Stocurile, refăcute în câte săptămâni

Managerul CEO a precizat că abia peste trei săptămâni se vor reface stocurile de cărbune și se va reveni la situația existentă înainte de izbucnirea grevei: „În două -trei săptămâni vom fi acolo de unde am plecat acum înainte de protest. Este important că nu s-au produs dezechilibre în Sistemul Energetic Național și am produs cu aceeași capacitate cu cât produceam înainte. Activitatea din termocentrale nu a fost afectată aproape deloc. Nu avem probleme cu grupurile. Sunt pregătite“. Cu toate acestea, un grup de la termocentrala Rovinari s-a oprit din cauza lipsei de cărbune.

De asemenea, Sorinel Boza nu a vrut să comenteze prețul energiei care a crescut foarte mult în zilele de grevă, ajungând la cel mai ridicat nivel din Europa: „Noi suntem producători. Nu este treaba noastră prețul, că a Transelectricii și a Dispeceratului“.
Sursa aici

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Lasă un răspuns