Hotărâre de guvern importantă pentru funcționarea CEO. Păduri scoase din fondul forestier, pentru exploatarea cărbunelui

0
45

Guvernul a emis, ieri, o hotărâre pentru aprobarea scoaterii definitive din fondul forestier naţional a două terenuri pentru extinderea carierelor Roșia Jiu și Jilț Sud. Astfel, Guvernul a hotărât scoaterea defintivă, fără compensare, de către Societatea Complexul Energetic Oltenia S.A. a unei suprafețe împădurite de peste de peste 81 de hectare, în vederea realizării obiectivului de utilitate publică şi de interes naţional „Deschiderea şi punerea în exploatare a Carierei Roșia de Jiu, judeţul Gorj, la o capacitate de 8 milioane tone/an lignit”.

De asemenea, un alt teren împădurit scos din fondul forestier este situată lângă cariera Jilț Sud. Suprafața terenului este de peste 28,5 hectare de teren, iar în schimbul acesteia se va produce o cantitate de cărbune de 8.500 mii tone/an.

„După 10 ani de așteptări, azi s-a luat o decizie foarte importanta pentru carierele din CE Oltenia și implicit siguranța sistemului național de energie! Încă o data se poate vedea ca, dacă factorii de decizie de la nivel local și de Guvern se implica in rezolvarea problemelor CE Oltenia, vin și rezultatele“, se aratăn într-un comunicat al Sindicatului Liber Emc Roșia.

Distribuie pe:

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • Pinterest
Sursa aici

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Site de vanzare

Se vinde conținutul si paginiile aferente (twiter si facebook)!
Dreptul de folosință pentru domeniul sgorj.ro ți se va transfera fără cost ca parte integrată din acest acord.

Lasă un răspuns