Grevă japoneză la cariera Lupoaia. „Nu se mai poate lucra în aceste condiții“

0
58

Angajații de la Cariera Lupoaia au intrat, ieri dimineață, în grevă japoneză. Aceștia și-au pus la braț banderole albe. Inițiatorul acțiunii de protest este Nicu Bunoaica, președintele Sindicatului Solidaritatea 2013. Prin această acțiune se dorește să se atragă atenția cu privire la proiectul legislativ privind reducerea vârstei de pensionare în minerit la 53 de ani și a stagiului de cotizare la 30 de ani pentru angajații Complexului Energetic Oltenia care lucrează în condiții deosebite de muncă. În Parlament a intrat în dezbatere și un alt proiect, susținut de PSD, prin care se dorește reducerea vârstei de pensionare la 55 de ani. „Cei care au intrat în schimbul I au purtat banderole. Minerii au înțeles că trebuie să tragă un semnal de alarmă. Nu se mai poate lucra în aceste condiții, fără investiții. Sunt zi de zi în pericol la locul de muncă și pot să nu mai ajungă acasă din cauza stării în care se află utilajele și circuitele de benzi. Sunt probleme și la termocentrale“, a spus Nicu Bunoaica.

Două proiecte legislative

Sindicalistul Nicu Bunoaica a motivat că sunt două proiecte cu privire la reducerea vârstei de pensionare, iar îl susține pe care motivează pensionarea la 53 de ani: „Sunt două proiecte. Unul bun care susține exact ce cerem și noi: reducerea vârstei de pensionare la 53 de ani de la 57 de ani și reducerea stagiului de cotizare de la 35 la 30 de ani. Mai există un alt proiect fantomă. Este vorba de remanență, de reducerea vârstei de pensionare cu doi ani. Remanența este valabilă în anumite zone ale țării și trebuie pusă în aplicare, conform legii“.
Sursa aici

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Lasă un răspuns