Firma IT românească Bittnet Systems a achiziționat Crescendo International

0
79

Source: „Palatul bursei 2014-09-18-2147” by Korinna (CC BY-SA 3.0 RO)

Firma românească de IT Bittnet Systems a finalizat preluarea și integrarea grupului Crescendo International, o platformă de investiții pentru industria IT&C românească. Achiziția, în valoare de 10,9 milioane de lei (2,7 milioane de dolari / 2,3 milioane de euro), a fost efectuata prin Dendrio, o companie din cadrul grupului Bittnet.

O platformă de investiții este o idee bună pentru oricine dorește fie să devină un investitor, fie să își raționalizeze fondurile și acțiunile. Aceasta vă permite să cumpărați și să vindeți acțiuni și fonduri și să le vedeți într-un singur loc. Există diferite active financiare ce pot fi tranzacționate, precum acțiuni, mărfuri, valute, ETF-uri, indici și criptomonede; fiecare cu propriile caracteristici.

Pentru a finanța integrarea Crescendo International, Bittnet Systems a plasat obligațiuni corporative pe piața principală a Bursei de Valori București (BVB), prin care a strâns 9,7 milioane de lei. Obligațiunile au o maturitate de cinci ani și o rată fixă a dobânzii de 9% pe an, plătibilă semestrial.

Anul 2018 a fost unul prosper pentru companie, care în august a semnat un contract pentru a cumpăra un pachet de 25% din compania locală Equatorial Gaming, utilizând veniturile obținute dintr-o plasare privată a obligațiunilor corporative. Plasarea a fost încheiată cu succes la începutul lunii iulie, ridicând 4,7 milioane de lei. În iulie, Bittnet a mai semnat un acord pentru achiziționarea unui pachet de control în compania IT Elian Solutions, iar în al treilea trimestru al anului 2017, Bittnet a achiziționat GECAD NET, un integrator de servicii IT, prezent acum pe piața românească sub marca Dendrio.

Fintech în România

Source: „Fintech, money, finance” by Andre Gunawan (CC BY 2.0)

Fintech a început să devină din ce în ce mai popular datorita capacității sale de a reduce costul serviciilor pentru clienți, iar România nu se lasă mai prejos la acest capitol. Deși încă se află în stadiu incipient în comparație cu țările din apropiere, cum ar fi Polonia, Cehia și Austria, industria fintech din România se va dezvolta pe măsură ce cererea consumatorilor de soluții fintech și de servicii bancare digitale va crește, potrivit experților și observatorilor din industrie.

Un studiu executat de Saxo Bank, o bancă daneză de investiții specializată în tranzacționarea online și investiții, a descoperit că în țări precum România, unde comisioanele bancare au fost printre cele mai mari din regiune, perspectivele pentru fintech-urile și băncile care oferă servicii digitale alternative mai ieftine pentru generațiile mai tinere sunt foarte promițătoare.

Serviciile Bancare Digitale
Sursa aici

Anunțuri publicitare

Lasă un răspuns