Fenomen neobișnuit filmat la cariera Roșiuța

0
159

Un fenomen neobişnuit a avut loc în cariera Roşiuţa, din zona Motru, din cadrul Complexului Energetic Oltenia (CEO) în urmă cu câteva zile. Un salariat a filmat fenomenul și a postat imaginile pe Facebook. Un vârtej a ridicat praful din cariera Roşiuţa și a „curățat“ curtea unității.

Nicu Bunoaica, liderul de sindicat de la organizaţia „Solidaritatea 2013“, spune că este vorba de praf de cărbune care este inhalat de către toţi cei care lucrează în cadrul carierei. Acesta a precizat că atunci când bate vântul în carieră parcă are loc o furtună sahariană: „Era praf de cărbune. Oamenii care lucrează inhalează praful. Toată lumea este afectată, mai ales cei care îşi desfăşoară activitatea în zona de lucrări, depozit şi excavatoriştii. Acest praf duce la boli de plămâni: fibroze şi chiar cancer de plămâni. Cariera este un fel de lighean. Când bate vântul este nebunie. Parcă este furtună sahariană. Pur şi simplu simţi cum acest praf se amestecă cu cel de steril şi îţi scoate ochii“.

Reducerea vârstei de pensionare

Nicu Bunoaica a inițiat un proiect privind reducerea vârstei de pensioare pentru cei care își desfășoară activitatea în condiții deosebite de muncă: „Cei mai mulți dintre angajații complexului care lucrează în carieră în condiții deosebite suferă de boli profesionale. Din acest motiv am cerut și susțin reducerea vârstei de pensionare de la 57 de ani la 53 de ani“.

Articolul Fenomen neobișnuit filmat la cariera Roșiuța apare prima dată în Impact In Gorj.
Sursa aici

Lasă un răspuns