Directorii și salariații CEO nu mai au voie să dea declarații fără aprobarea Consiliului de Supraveghere

0
198

Consiliul de Supraveghere al CE Oltenia a adoptat o decizie prin care interzice directorilor și salariaților să facă declarații fără acordul scris al acestui organism. Conducerea PNL Gorj va sesiza Avocatul Poporului și Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării cu privire la această decizie, care reprezintă un abuz.

„Prin această hotărâre, conducerea CE Oltenia încalcă grav un drept fundamental al omului, garantat atât de Constituția României, cât și de tratatele internaționale. Libertatea de exprimare constituie un drept inviolabil al oricărei persoane, garantat de Legea Fundamentală şi prevăzut de documentele-cadru internaţionale. În baza acestui drept, fiecare persoană îşi poate exprima opiniile, ideile şi credinţele şi le poate transmite, prin diverse mijloace, în mediul public ori privat.

Partidul Național Liberal, filiala Gorj, condamnă politica pumnului în gură impusă de conducerea companiei energetice și va sesiza Avocatul Poporului și Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. De asemenea, PNL Gorj va solicita clarificări acționarului majoritar al Complexului Energetic Oltenia, Ministerul Energiei“, se arată într-un comunicat al CEO.

Această decizie are și o excepție. Ea nu se aplică salariaților care au calitatea de reprezentanți ai sindicatelor reprezentative din complex, cu toate că în timpul grevei de la începutul acestui an liderii de sindicat nu au mai fost recunoscut de către salariați.

„Oamenii nu mai au voie să-și strige amărăciunea și pot vorbi doar liderii reprezentativi, adică acei lideri pe care oamenii i-au renegat in ianuarie, când au oprit lucrul. Pesediștii din companie vor ca informațiile despre situația reală a companiei, condițiile de lucru, lipsa materialelor sau lipsa de personal să dispară. PSD și ALDE cred că dacă le bagă salariaților pumnul în gură vor rezolva ceva. Condițiile groaznice și lipsurile vor rămâne și se vor acutiza chiar dacă ii constrâng pe salariați să nu mai vorbească despre asta. Au apărut informații care au deranjat personal unii șefi din companie, dar ei nu sunt CE Oltenia. Acesta este ultimul lucru care lipsea într-o companie unde atmosfera de lucru era oricum apăsătoare”, a declarat deputatul Dan Vîlceanu, președintele PNL Gorj.

Distribuie pe:

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • Pinterest
Sursa aici

Lasă un răspuns