Condescu: Conducerea CEO ar trebui să plece. Boza: Nu aș vrea să-l consider un moment de râpă

0
112

O nouă palmă la adresa conducerii CEO. Un fost lider sindical important susține că actuală conducere a Complexului Energetic Oltenia ar trebui să-și de demisia. Propunerea vine ca urmare a accidentelor de muncă din CEO care au dus la pierderi de vieți omenești.

Nu este pentru prima dată când se cere demisia conducerii CEO. De altfel în ultima perioadă astfel de vorbe se aud tot mai des. De această dată cel care își spune părerea este fostul președinte FNME care susține că nu-și amintește o perioadă mai neagră a Complexului decât cea pe care o traversează acum, din punct de vedere a accidentelor de muncă. „La câte accidente se produc acum, eu cred că toți ar trebui să plece de la CEO. Niciodată nu au fost atâtea accidente mortale și atâtea schilodiri de oameni. La cum se lucrează acum la CEO nici 100 de milioane de asigură riscurile la care sunt supuși oamenii. E o nesiguranță totală! Buba e în conducere. Un om normal care conduce această instituție, la atâtea accidente ar fi trebuit să plece. Îl dai afară pe directorul de la Pinoasa și Peșteana că s-a produs accidentul. Niciunul nu avem puterea și posibilitatea să facă investițiile necesare în siguranța locului de muncă sau securitatea muncii. Nu au resursele financiare necesare, toate sunt la nivelul complexului. Atâta timp cât un om din zonă nu va conduce această entitate, un om care să știe cultura, toți își iau banii și pleacă”, a declarat Marin Condescu.

Duș cu apă rece

Între timp managerul CEO, Sorinel Boza a declarat la Tele 3 că speră ca toate aceste tragedii să fie un duș rece pentru minerii care nu au comportament de muncă adecvat. „ Eu de când am venit în fruntea companiei am pus accent pe protecția muncii. Sper, acum, că toată lumea a constientizat și să îl considerăm un moment zero. Am stat cu picioarele în apă rece și am analizat și vom vedea acțiunile pe care le vom decide. E clar că trebuie să muncim în schimbarea de atitudine a colegilor nostri. Nu aș vrea să-l consider un moment de râpă! Este dovedit că 96% din accidentele de muncă sunt cauzate de comportamentul angajaților. Vechimea e un avantaj însă nu cel mai bun”, a declarat Sorinel Boza.
Sursa aici

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.