Ce solicitări vor avea reprezentanții sindicali pentru încheierea unui nou Contract Colectiv de Muncă la CEO

0
66

Negocierile între sindicate și conducerea Complexului Energetic Oltenia (CEO) pentru încheierea unui nou contract colectiv de muncă vor începe chiar de la debutul anului viitor. Actualul contract, cu valabilitate de doi ani, expiră în această primăvară.
Dumitru Pârvulescu, președintele Federației Naționale Mine Energie, a spus că primul lucru care se solicita va fi introducerea drepturilor salariale câștigate în iarnă în salarii: „Foarte multe drepturi nu sunt securizate pentru că nu introduse în salarii, ci sunt sporuri adaosuri și sunt primele care se pot pierde dacă se va ajunge într-o situație critică. Introducerea în salarii este dorința tuturor. A fost și dorința colegilor din iarnă, dar din păcate nu s-a reușit la timpul acela“.

Sindicaliștii vor solicita o creștere salarială

De asemenea, sindicatele vor solicita și o creștere salarială. Deocamdată, nu se cunoaște ce majorare va fi cerută de reprezentanții sindicali: „O să solicităm și o creștere salarială. Este inevitabil să se întâmple acest lucru. Cu banii pe care-i foloseam pentru un coș de cumpărături anul trecut se poate cumpăra cam la jumătate. Dacă inflația arătată este destul de mare, dar mai ales cea simțită. Toată lumea vede că există o diferență între realitate și ceea ce se declară. Este prematur să discutăm despre o creștere salarială“.
Sursa aici

Lasă un răspuns