Când vor încasa salariații de la CEO primele de Ziua Meseriei

0
14

Salariații Complexului Energetic Oltenia (CEO) vor primi în această săptămână prima de Ziua Meseriei. Primele de Ziua Energeticianului, care se marchează pe data de 20 iulie, și cea acordată de Ziua Minerului, sărbătorită pe data de 15 august, vor fi achitate în aceeași zi pentru cei aproximativ 13.000 de salariați ai CEO. De asemenea, lichidarea pe luna iunie se acorda tot în această săptămână. „Lichidările pentru luna iunie se virează pe data de 15 iulie 2020. Tichetele cadou de Ziua Energeticianului și Minerului, cei 1.300 de lei, se încarcă pe data de 16 iulie“, a transmis Sindicatul Mine Energie Oltenia.

De asemenea, cardurile voucherelor de vacanță vor fi alimentate până pe data de 25 iulie.

70 de lei pentru angajații cu salarii mici

În continuare există discrepanțe între salariile angajaților de la CEO care desfășoară aceeași activitate. Acestea provin de la înființarea companiei, când patru entități – Complexul Energetic (CE) Turceni, CE Rovinari, CE Craiova și SNLO – s-au unit sub aceeași „cupolă“, CEO.

Pentru a mai atenua aceste diferențieri, în Comisia Mixtă sindicate – administrație s-a stabilit acordarea unei sume de 70 de lei. „Sunt entități în care minimum în plată pentru o meserie este de 2.100, iar altele unde este de 2.200 lei. Se va face o analiză. De marțea viitoare se va acorda o sumă de 70 de lei brut/salariat, care este o sumă mică și nu știu dacă rezolvă acele diferențe care există în cadrul subunităților în mare măsură. Sper să se rezolve problemele de inechitate din interiorul unei subunități“, a spus Dumitru Pârvulescu, președintele Federației Naționale Mine Energie.

Articolul Când vor încasa salariații de la CEO primele de Ziua Meseriei apare prima dată în Impact in Gorj.
Sursa aici

Lasă un răspuns