Când ar putea să scadă vârsta de pensionare pentru salariații CEO

0
172

Proiectul Legii pensiilor, care cuprinde modificările susținute de sindicatele din Complexul Energetic Oltenia cu privire la reducerea vârstei de pensionare pentru salariații care își desfășoară activitatea în condiții deosebite de muncă va intra în dezbatere chiar de săptămâna viitoare.

Sindicaliștii sunt hotărâți să meargă în Parlament pentru a susține modificările pe care le-au propus. „Proiectul este la Senat și va intra în dezbare la Comisia de Muncă. O să ne deplasăm la această comisiei la Senat miercuri sau joi. Cu certitudine în trei săptămâni va trece de Senat și va ajunge la Camera Deputaților, unde la fel va trebui să treacă prin Comisie, după care în plen. Eu am speranța că acest proiect va trece“, a spus, la o emisiune la Tele 3, Nelu Roșca, vicepreședintele Federației Naționale Mine Energie (FNME).

La cât se vor putea pensiona salariații CEO

Dacă modificările susținute de sindicate vor fi adoptate de cele două camere ale Parlamentului, atunci salariații din CEO care lucrează în condiții deosebite de muncă se vor putea pensiona cu zece ani mai devreme. „Va fi o reducere cu patru luni pentru fiecare an lucrat în condiții deosebite ceea ce face că perioada de reducere să crească și să nu mai limităm la opt ani de zile cu un stagiu de 35 de ani. Am făcut să fie la 30 de ani în condiții deosebit și cu o scădere de zece ani. Salariații vor putea ieși la pensie la 55 de ani cu un stagiu de 30 de ani lucrați în condiții deosebite. Femeile vor putea ieși la vârsta de 53 de ani“, a mai precizat Nelu Roșca.
Sursa aici

Anunțuri publicitare

Lasă un răspuns