Bătaie pe membri între sindicatele din CEO

0
12

Lupta pe membri, între sindicatele din Complexul Energetic Oltenia, se poartă mai aprig ca oricând și s-a trasferat în sfera politică. Președintele Federației Naționale Mine Energie, Dumitru Pârvulescu, îi acuză pe liderii Sindicatului Mine Energie Oltenia de faptul că au părăsit barca social democraților și s-au dat cu lberalii pentru a avea acces facil la funcții și la clase pentru membrii de sindicat. Aceasta ar fi și metoda prin care sndicaliștii din SMEO ademenesc angajații companiei înscriși în alte sindicate să se înscrie la ei.

”Hai că poate îi înțeleg pe ăia care sunt conservatori, sunt de dreapta…mă duc cu dreapta până în pânzele albe. Dar în momentul în care azi ești de dreapta, mâine ești de stânga … sunt destui colegi care fac asta. Este sindicatul creat de domnul Ciurel, de PSD, care acum este aservit PNL-ului. A trecut în partea cealaltă. Unii dintre ei sunt șefi de filială. Probabil că se așteapă la foarte multe chestiuni. Caz concret este și această negociere. Sunt unii care le spun oamenilor: veniți la mine și vă dau clase. De ce credeți că unii colegi de la sindicate trec dintr-o barcă în alta?! Să se folosească de această chestiune. Asta nu înțeleg ei, că în momentul în care nu ai ce să împarți cum pot eu să vă promit dumneavoastră că vă dau ceva, când în realitate de împărțit e a 10-a parte din ce promit eu. Unele dintre ele sunt doar promsiuni și mai sunt promisiuni ajutate de conducătorii de pe acolo, de pe diverse niveluri. Este și chestiunea banală că pe membru de la sindicatul x îl pun o sâmbătă și o duminică pentru sporul acela, pe altul îl pun cinci și normal că spun că i-au ajutat de la sindicat așa că hai, treceți în partea cealaltă”. A declarat președintele FNME, Dumitru Pârvulscu, la Radio Impact.

În replică, Gabriel Căldărușe, președintele SMEO, a declarat că nu are nicio implicare în întocmirea tabelelor cu salarizarea și sunt doar intoxicări.

”Domnul Pârvulescu spune în continuare neadevăruri. Nu sunt implicat în politic în niciun fel. Asta este o chestiune care ține de administrație. Nu Căldărușe face aceste tabele de salarizare. Colegii mei au participat la Comisia de negociere, eu nu am participat la aceste întâlniri în care s-a discutat și s-a stabilit ca până la semnarea actului adițional să fie rezolvată problema salarizării a celor care au fost promovați de pe o meserie pe alta”, a declarat Gabriel Căldărușe, președintele SMEO.

Articolul Bătaie pe membri între sindicatele din CEO apare prima dată în Impact in Gorj.
Sursa aici

Lasă un răspuns