Bani la UM Sadu după 6 luni de pauză financiară. Lider de sindicat: Sperăm să menținem forța de muncă pe această platformă

0
246

Creșteri salariale la Uzina Mecanică Sadu! După o jumătate de an de pauză salarială angajații și-au primit drepturile salariale. Nu oricum ci cu o mărire de 12%.

La finele concediilor de vară angajații de la UM Sadu și-au primit și ei drepturile salariale. O parte din angajați se află în prezent în șomaj tehnic ceea ce le asigură plata din partea angajatorului. Liderul de sindicat Marius Borcan susține că unitatea este în trend crescător. „Suntem pe un drum bun. Am reușit în baza Legii 232 ca o parte din salariați să beneficieze de somaj tehnic. Am reușit să dăm plățile restante, lunile ianuarie- iulie banii au intrat pe cardurile salariaților. Suntem acoperiți de comezi până în primăvara anului viitor, așteptăm să reușim anumite contracte și la anumite produse și sperăm să ne menținem la cei 1000 de salariați. Am reușit să majorăm și salariile cu un procent de 12 %, deloc de neglijat. Sperăm să creștem producția cât mai mult și să menținem forța de muncă pe această platformă pentru că UM Sadu salvează zona”, a declarat liderul sindical Marius Borcan.

Nu vor linia de la Cugir

Cât despre procesul de retehnologizare despre care se tot vorbește de ani de zile, șefii din UM Sadu încă mai așteaptă. „Este imperios necesară alocarea unor sume de bani pentru retehnologizare. Eu am făcut câteva intervenții pe timpul domnului Ponta, nu s-a realizat însă sper ca noua guvernare să-și întoarcă fața spre noi. De linia de la Cugir nu sunt interesați deoarece vorbim despre o linie veche și uzată”, a mai declarat Borcan.
Sursa aici

Lasă un răspuns