Aviz prelungit pentru încadrarea locurilor de muncă din mineritul gorjean, în condiții deosebite

0
23

Încă o veste pozitivă pentru angajații Complexului Energetic Oltenia! Guvernul României a decis prelungirea avizelor de încadrare a locurilor de muncă în condiții deosebite până la data de 31.12.2019.

Anunțul a fost făcut de parlamentarii PSD care au insistat pentru rezolvarea acestei probleme. „ Alături de liderii sindicali, am insistat, împreună cu colegii mei parlamentari Mihai Weber și Scarlat Iriza, pentru prelungirea avizelor, încât angajații companiei să nu fie dezavantajați la pensie. Chiar dacă prelungirea avizelor de încadrare a locurilor de muncă în condiții deosebite s-a făcut pe un an, ca senator de Gorj voi susține, alături de liderii sindicali din minerit și energie, ca salariații Complexului să beneficieze de acest tip de încadrare și din 2020 înainte. Consider că munca miilor de mineri și energeticieni este prea importantă nu numai pentru județul Gorj, ci pentru întreaga țară, atunci când vine vorba de Sistemul Energetic Național, și nu trebuie ca salariații să mai fie discriminați în acest fel”, a declarat senatorul PSD Florin Cârciumaru.

Guvernul României

Ordonanța de urgență nr. 89/2018 privind unele măsuri fiscal-bugetare și pentru modificarea și completarea unor acte normative.

Art. XIII. – Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar
de pensii publice, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 852 din 20 decembrie 2010, cu modificările si completările ulterioare, se modifică după cum urmează:
1. La articolul 29, aliniatele (1/1) şi (1/2 vor
avea următorul cuprins:
“(1/1) – Avizele de încadrare a locurilor de muncă în condiţii deosebite, al căror termen de valabilitate este data de 31 decembrie 2018, se menţin până la data de 31 decembrie 2019, dată până la care angajatorii au obligaţia de a normaliza condiţiile de muncă.
(1/2) Perioada cuprinsă între data de 31 decembrie 2018 si data de 31 decembrie
2019 constituie stagiu de cotizare în condiţii deosebite de muncă, pentru care angajatorii datorează, contribuţia de 4% potrivit prevederilor art. 138 lit.b) din Legea nr. 227/2015, cu modificările şi completările ulterioare”.
2. La articolul 110, aliniatul (3) va avea
următorul cuprins:
” (3) Procentul prevăzut la alin. (1) litera. a) se stabileşte astfel încât cheltuielile totale de
transmitere să nu depăşească 1,1% din valoarea totală a sumelor plătite”.
Sursa aici

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Lasă un răspuns