Accidentul de muncă de la cariera Lupoaia, anchetat de ITM Gorj

0
24

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ITM) Gorj verifică accidentul de muncă de la cariera Lupoaia. „Un nou incident de muncă a fost înregistrat, la sfârșitul săptămânii trecute, în evidențele I.T.M. Gorj, evenimentul urmând a fi cercetat de către angajator, iar dosarul depus spre avizarea inspectorilor de muncă din cadrul Serviciului Securitate și Sănătate în Muncă, aceștia urmând să dispună măsurile legale, în cazul în care se va constata că au fost încălcate prevederile legislative în domeniu. Evenimentul a avut loc la o subunitate a unui producător energetic, sâmbătă, 08.12.2018, iar victima, lăcătuș mecanic cu o vechime în muncă de 29 de ani, a fost transportată la o unitate medicală de urgență, după ce a căzut pe transportorul unei benzi, iar covorul de cauciuc a deversat-o, prin buncărul de predare primire, în stația de întoarcere a transportorului. I.T.M. Gorj monitorizează în permanență respectarea normelor de securitate și sănătate în muncă la nivelul județului, în special la angajatorii cu risc mare în privința accidentelor de muncă. În anul 2018, la subunitatea respectivă, au fost efectuate trei controale, fiind dispuse o serie de măsuri care să îmbunătățească siguranța angajaților“, se arată într-un comunicat de presă al ITM Gorj.

Peste 140 de accidente de muncă

În aceasta an au fost înregistrate în județul Gorj peste 140 de accidente de muncă: „Din luna ianuarie până în prezent, la I.T.M. Gorj au fost raportate 142 de evenimente, din care 54 sunt accidente cu incapacitate temporară de muncă, 28 dintre acestea fiind raportate de aceeași persoană juridică. Reamintesc angajatorilor că, pe lângă respectarea legislației muncii în ceea ce privește relațiile de muncă, un rol esențial în desfășurarea activității trebuie să-l aibă și asigurarea unor condiții de lucru în siguranță pentru salariați”, a declarat George Octavian Romanescu, inspector șef Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj.
Sursa aici

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Lasă un răspuns