4.000 de angajați de la CEO se vor pensiona în perioada următoare

0
28

4.000 de angajaţi ai Complexului Energetic Oltenia (CEO) se vor pensiona în următorii patru ani. Anunțul a fost făcut ministrul demis al Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, la ZF Power Summit: „Am avut o discuţie cu directoratul de acolo. Nu cred că angajaţii îşi vor pierde locurile de muncă. Mi-au zis că în următorii patru ani, pe cale naturală, 4.000 de oameni de la CEO vor pleca la pensie. Practic acolo chiar am avea o problemă dacă nu am face lucrurile acestea. Dacă 4.000 de oameni, care înseamnă o treime din oamenii de acolo, se duc la pensie, practic va fi o restructurare naturală din punctul acesta de vedere, s-ar putea să fie nevoie de angajări la Complexul Energetic Oltenia. (..) Sunt 4.000 de angajaţi din cam 12.500 şi ceva, deci cam o treime”.

„S-ar putea să fie nevoie de mai puţini oameni“

Ministrul interimar al Energiei a precizat că plecările la pensie ale angajaților se vor face în contextul în care în anii următori mai multe grupuri energetice vor fi trecute pe gaze: „S-ar putea să nu necesite mai mulţi oameni, s-ar putea să fie nevoie de mai puţini oameni, pentru că în momentul în care operezi o centrală pe gaz ai nevoie cam de o treime din oamenii care operează o centrală pe cărbune, deci s-ar putea ca să se suprapună toate lucrurile acestea şi să fie pentru CEO un caz fericit şi să nu fie nevoie nici de angajări, nici de disponibilizări”.

Producția pe cărbune va scădea cu 5% – 10%

Conform ministrului Energiei, în următorii 6 ani, producția pe cărbune va scădea cu 5% sau 10% din totalul producţiei de energie electrică din România.

„Până în 2026, practic înlocuim la CE Oltenia 1.370 (de megawaţi, n.r.) de producţie de energie electrică pe bază de cărbune cu 1.480 (de megawaţi, n.r.) pe bază de gaz, plus 300 de megawaţi solari, deci, practic, cred că balanţa energetică a României se va muta, probabil că vom avea cărbune un 10-15%, vom avea gaz 30-40%, vom avea hidro un 20%, nuclearul va fi acelaşi. În orice caz, producţia pe bază de cărbune va fi undeva între 10 şi 15%, de unde acum e la 25%”, a declarat Virgil Popescu.
Sursa aici

Anunțuri publicitare

Lasă un răspuns