200 de angajați din CEO pleacă acasă.

0
198

Sindicatele din Complexul Energetic Oltenia au primit ieri o notificare prin care li se aduce la cunoștință faptul că în această vară administrația va trece la concedierile colective Potrivit înștiințării vor fi concediați 200 de salariați. Sorin Boza, să posteze pe site-ul companiei bilanțul pe anul 2018 și apoi să plece din funcție”, susține Dan Vîlceanu.

Complexul Energetic Oltenia a inițiat, ieri, procedurile de concediere a 200 de persoane, începând cu 10 iulie. Potrivit calculelor făcute de oficiali vor pleca acasă 90 de angajați din personalul TESA, operativ, CFL și 110 din personal muncitor. Liderii PNL Gorj susțin că motivele oficiale și criteriile disponibilizărilor confirmă că actuala conducere este incompetentă și că urmează să facă, din nou, concedieri politice. Aceștia solicită demisia conducerii companiei și numirea unor specialiști care să înțeleagă domeniul minier și energetic. “Rezultatul negativ al companiei va pune semnul egal între managementul dezastruos al lui Laurențiu Ciurel și actuala conducere. Oamenii din companie înțeleg perfect la ce mă refer. Sorin Boza trebuie să-și ia cu el și directorii. Complexul are nevoie de oameni cu expertiză, care să știe ce trebuie să facă în cariere și termocentrale, pentru că se dărâmă toate, și cărora să le pese de angajați, cei care susțin această activitate”, a declarat Dan Vîlceanu, președintele PNL Gorj.

Demisie cu exemple

Liberalii susțin că solicitarea demisiei lui Boza are în spate mai multe analize. „Conducerea companiei energetice motivează concedierile din această vară, cu prețul certificatelor, reducerea livrărilor de cărbune și întârzierea adoptării hotărârilor de expropriere pe cauză de utilitate publică, adică propria incompetență. În ceea ce privește prețul certificatelor, reamintim faptul că actuala conducere a avut în luna decembrie o ofertă fermă pentru achiziția de certificate la prețul de 5 euro și a refuzat, pentru ca ulterior să cumpere de la aceeași firmă, dar cu 20 de euro. Conducerea nu a explicat nici până acum de ce a luat această decizie proastă. Nici motivele privind reducerea livrărilor și lipsa fronturilor de lucru nu pot fi acceptate, din moment ce Complexul Energetic Oltenia are multe hotărâri de expropriere pe utilitate publică, însă acestea nu sunt puse în aplicare. Iată un exemplu: la Cariera Jilț Nord, în patru ani ,au eliberat 536 de mii de mp din 2, 3 milioane de mp, ceea ce arată, din nou, incapacitatea conducerii de a gestiona problemele companiei. În același timp, sunt cariere unde funcționează UN SINGUR excavator, toate celelalte fiind defecte”, a mai declarat Dan Vîlceanu.

Distribuie pe:

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • Pinterest
Sursa aici

Lasă un răspuns