Voturile din Județul Gorj, păstrate sub strictă supraveghere în două tiruri; renumărare la Secția 6 Târgu Jiu

0
64

Conform deciziei Biroului Electoral Județean (BEJ) Gorj, toate voturile de la secțiile de votare din județ sunt depozitate în două tiruri staționate în proximitatea BEJ Gorj. M

În urma contestațiilor privind procesul de vot, BEJ a decis renumărarea voturilor de la Secția 6 din Târgu Jiu. Potrivit unui comunicat transmis de IJJ Gorj, membrii BEJ și ai secției de votare au accesat tirurile pentru a identifica și ridica sacii cu voturi vizate. Aceștia au fost conduși sub escortă la locația desemnată pentru renumărare, unde procesul va fi supravegheat îndeaproape pentru a asigura corectitudinea și transparența.

“Membrii BEJ și din cadrul secției de votare au urcat în camion, au căutat sacii vizați și i-au ridicat în vederea renumărării, fiind conduși sub pază la locația renumărării”, a precizat IJJ Gorj în comunicatul oficial.

După ce tirul în care se află sacii a fost desigilat, a urmat ore întregi de căutare a sacului, însă în cel cu buletine pentru președintele Consiliului Județean erau alte voturi.

Având în vedere faptul că în sacul etichetat de către membrii Biroului Electoral al Secției de votare nr. 6 cu mențiunea «PCJ» au fost găsite doar buletinele de vot anulate și neîntrebuințate cu majoritate de voturi în ședință din 13.06.2024 membrii Biroului Electoral de Circumscripție Municipală Târgu Jiu nr.1 au hotărât să procedeze la ridicarea și celorlalți saci predați de Biroul Electoral al Secției de Votare nr.6 Târgu Jiu pentru a se renumăra voturile valabile exprimate la alegerile locale din 9 iunie 2024 pentru Președintelui Consiliului Județean exprimate în secția de Votare 6, operațiune ce se va desfășura la sediul Biroul Electoral de Circumscripție Municipală nr.1 Târgu Jiu. Sacii cu buletine de vot vor fi preluați/predați de membrii Biroului Electoral al Secției de Votare nr.6, însoțiți de un membru al Biroului Electoral de Circumscripție municipală nr.1 Târgu Jiu, sub pază asigurată de IJJ Gorj“, se arată într-un comunicat al Biroului Electoral de Circumscripție Municipală nr.1, care a mai decis ridicarea celorlalți saci de la Secția 6 pentru căutarea voturilor pentru Președintele Consiliului Județean Gorj.

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.