Acoperiș prăbușit peste mai multe mașini în Târgu Jiu. ISU Gorj intervine în mai multe situații de urgență

0
1007

Există în vigoare o avertizare meteorologică COD ROȘU de grindină de mari dimensiuni, vijelie puternică cu viteze de peste 90 km/h, averse torențiale, frecvente descărcări electrice. Valabilă astăzi în intervalul 20:00 – 21:00. Zone vizate: – Județul Gorj: Turceni, Plopșoru, Țânțăreni, Turburea, Aninoasa, Crușet, Stoina, Stejari, Dănciulești, Brănești, Căpreni, Ionești;

Un incident a avut loc în această dimineață pe strada Traian din municipiul Târgu Jiu, unde un acoperiș s-a prăbușit peste mai multe autoturisme parcate. Din fericire, nu au fost înregistrate victime. Echipele de intervenție ale Detașamentului de Pompieri Târgu Jiu au ajuns rapid la fața locului pentru a degaja acoperișul și a asigura zona.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Gorj a fost alertat în această dimineață în urma prăbușirii acoperișului. Conform declarațiilor oficialilor ISU, incidentul a avut loc din cauza unor rafale puternice de vânt care au afectat structura acoperișului. Mai multe mașini au fost avariate, iar traficul în zonă a fost temporar deviat pentru a permite intervenția echipelor de salvare.

„Din fericire, nu au fost raportate victime. Intervenția a fost promptă și ne concentrăm acum pe degajarea zonei și evaluarea pagubelor materiale”, a declarat comandantul Detașamentului de Pompieri Târgu Jiu.

În paralel cu această intervenție, ISU Gorj gestionează și alte situații de urgență în județ, provocate de condițiile meteo severe. În comuna Lelești, un copac a căzut pe carosabil, blocând temporar circulația. Echipele ISU au intervenit pentru a înlătura obstacolul și a restabili traficul.

În localitatea Stoina, un alt copac a căzut peste o casă, provocând pagube minore la acoperiș. Din fericire, locatarii nu au fost răniți. Echipele de intervenție lucrează la degajarea copacului și la evaluarea stării locuinței afectate.

O situație similară s-a produs și în Târgu Jiu, pe strada Grigore Cătălin Haidău, unde un copac a căzut pe un gard și a blocat accesul într-o curte. Echipele ISU acționează pentru eliberarea zonei și prevenirea unor posibile pagube suplimentare.

Totodată, în orașul Turceni, o curte a fost inundată în urma unor ploi torențiale. Pompierii intervin pentru evacuarea apei și prevenirea extinderii inundației la locuințele învecinate.

 

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.