Virgil Musta: „Al doilea val de COVID-19 va fi la o săptămână după relaxare. Transmiterea virusului va fi comunitară”

0
28

Am intrat în prima săptămână de relaxare a măsurilor impuse în contextul pandemiei de coronavirus, iar experții în domeniul sănătății trag un semnal de alarmă cu privire la pericolul venirii unui noul val de îmbolnăviri.

Medicul Virgil Musta, şeful de secţie la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara, cel care a vindecat peste 450 de oameni cu COVID-19, se aşteaptă ca al doilea val de infecții cu noul coronavirus să apară în perioada imediat următoare.

Citește ediția de mai a revistei Unica. O găsești AICI. Un format nou, digital, accesibil gratuit din chioșcul online Ringier

„Eu cred că va fi acest al doilea val după vreo săptămănă, când încep să se vadă primele semne de la relaxare, după care vedem, în funcţie de cum evoluează boala, cum mergem mai departe. Şi de acum încolo transmiterea va fi comunitară pentru că transmiterea comunitară înseamnă că virusul există deja în populaţie. Sunt forme asimptomatice, forme uşoare, sunt oameni care, fără să ştie sunt contaminaţi, dau mai departe boala”, a spus medicul Virgil Musta, pentru Opiniatimisoarei.ro.

Medicul atrage atenția populaţiei să recurgă la prudenţă în lunile care vor urma.

Citeşte şi: Alexandru Rafila: Ce se va întâmpla cu coronavirusul la venirea verii

„Fiecare trebuie să evalueze riscurile, şi, dacă face parte din categoria persoanelor cu risc crescut, de peste 65 de ani şi cu patologii asociate severe, e bine să fie mult mai precaut. Această relaxare să o facă treptat, să respecte în continuare regulile de bază, de distanţare socială de 1,5 metri şi purtarea măştii şi spălatul cât se poate de des pe mâini. În rest, sunt persoane care au fost bolnave şi care au anticorpi şi care pot fi mult mai relaxate, faţă de alţii care, dacă nu respectă aceste reguli, se vor îmbolnavi. Important este să nu ne îmbolnăvim toţi deodată, pentru că în momentul acela nu vom mai face faţa ca spital şi atunci nu vor beneficia de terapiile necesare pentru patologia respective”, a mai spus Virgil Musta.

sursa foto – Facebook
Sursa aici

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.