Alexandru Rafila: Ce se va întâmpla cu coronavirusul la venirea verii

0
27

Profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății și președinte al Societății Române de Microbiologie a vorbit despre evoluția cazurilor de infectare cu noul coronavirus, la nivel mondial, în lunile următoare când temperaturile ridicate își vor face simțite prezența.

Profesorul Rafila a explicat că odată cu venirea sezonului cald, în emisfera nordică va scădea numărul infectărilor cu noul coronavirus, iar în emisfera sudică, va fi o creștere alarmantă a cazurilor de COVID-19.

Citeşte şi: Rafila: „Nu se recomandă purtarea măștii pe stradă. Iar mănușile dau un fals sentiment de siguranță”

„Odată cu apropierea sezonului cald în emisfera nordică scade numărul de cazuri în emisfera nordică și crește în emisfera sudică. În Africa de Sud, de exemplu, esste o creștere masivă a numărului de cazuri de COVID-19. Această sezonalitatea pe care o atribuiam și virusului SARS-CoV-2 pare că începe să se contureze treptat. Să sperăm că în emisfera nordică vom avea mult mai puține cazuri în această vară, ca să ne putem pregăti pentru sfârșitul anului. Acesta trebuie să fie cuvântul de ordine, să ne pregătim logistic și comportamental. Acesta este lucrul esențial. Astfel, vom putea sa gestionăm mult mai bine situația, fără impact social și economic așa ridicat în aceste două luni”, a spus microbiologul Alexandru Rafila, la Digi24.

Citește ediția de mai a revistei Unica. O găsești AICI. Un format nou, digital, accesibil gratuit din chioșcul online Ringier

sursa foto – 123rf.com
Sursa aici

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.