Vioara STRADIVARIUS revine la Hobița, Peștișani, Gorj

0
34

Pe 9 iulie, Primăria și Consiliul Local Peștișani aduc la Hobița cea mai valoroasă vioară. vioara STRADIVARIUS, în cadrul unui recital de excepție susținut de violonistul Alexandru Tomescu.

Turneul Internațional Stradivarius 2024, a XVII a ediție, se desfășoară în perioada 25 iunie – 16 iulie, cu 18 concerte, în zone urbane și rurale, și aduce lucrările lui J.S. Bach, probabil cel mai fantastic talent din întreaga istorie a muzicii, și propune lucrări, care inițial au fost compuse pentru violoncel, dar care vor fi cântate la vioară, într-o transcripție de Werner Icking. Acestea sunt capodopere ce nu trebuie să rămână delimitate doar la sunetul violoncelului, prin urmare, turneul “METAMORFOZE” va fi un regal al Viorii.

Publicul iubitor de muzică, experimentat sau mai puțin inițiat, este așteptat la concertele Turneului Internațional Stradivarius, în perioada 25 iunie-16 iulie 2024, care vor avea loc în catedrale Romano-Catolice, Greco-Catolice, Lutherane și Reformate sau spații inedite, atât în localități urbane dar și rurale din România, cu două concerte în București, iar durata unui concert este de 75 minute.

Este pentru al 17-lea an în care violonistul Alexandru Tomescu pleacă împreună cu vioara Stradivarius într-o călătorie prin locuri și locații din România, urban și rural, pentru a oferi un nou regal muzical: anul acesta este dedicat celor șase suite pentru violoncel de Johann Sebastian Bach, într-o transcripție pentru vioară de Werner Icking, prezentate într-un spectacol de light design, special conceput de regizorul Sergiu Ardelean, pentru a scoate la iveală cât de puternică și magnifică este fiecare lucrare.

Vioara Stradivarius Elder-Voicu este un instrument ca îşi împlinește complet misiunea, a și dat numele turneului, dar aduce oamenii împreună în gloria muzicii. Violonistul Alexandru Tomescu este recunoscut ca fiind un susținător al cauzelor de responsabilizare socială, iar în acest an își pune vocația în sprijinul educației tinerilor muzicieni, dedicând turneul colectării de fonduri pentru organizarea de cursuri de măiestrie artistică vioară și chitară clasică și încurajează pe oricine dorește să facă donații.

Intrarea la recitalul de la Hobița va fi liberă în limita locurilor disponibile.

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.