Cetățenii din Bălești nemulțumiți de restricționarea apei

0
27

Bălești, Gorj – Cetățenii din comuna Bălești și-au exprimat nemulțumirea față de decizia primăriei de a limita furnizarea apei potabile, ca urmare a secetei prelungite și a presiunilor crescânde privind consumul de apă. Începând cu data de 26 iunie 2024, apa va fi disponibilă doar într-un program restrâns în diferite sate ale comunei.

Primăria a anunțat că apa va fi distribuită conform următorului program:

– Între orele 5 și 9 în satele Bălești, Ceauru, Tămășești, Rasova și Voinigești;
– Între orele 17 și 18:30 în satele Bălești, Ceauru, Tămășești și Rasova;
– Între orele 19 și 21 în satul Voinigești;
– Între orele 21 și 23 în satele Bălești, Ceauru, Tămășești și Rasova.

Decizia vine ca o măsură de urgență în contextul secetei prelungite care afectează grav resursele de apă din zonă. Autoritățile locale fac apel la cetățeni să folosească apa cu maximă responsabilitate și exclusiv pentru nevoile gospodărești esențiale.

„Ne cerem scuze pentru disconfortul creat și mulțumim pentru înțelegere. Este vital să ne adaptăm și să contribuim cu toții la gestionarea acestei crize”, a declarat un reprezentant al primăriei.

Totuși, locuitorii sunt nemulțumiți, menționând dificultățile pe care le vor întâmpina în activitățile zilnice din cauza programului limitat de furnizare a apei. „Sa imi fie cu iertare…dar asta este o batjocura…cei care vin mai tarziu acasa …nu au cum sa isi faca un dus elementar? ma refer la Tamasesti…dupa ora 23 de pilda?? Revizuiti programul …si eventual sanctiuni din partea organelor abilitate ..pt cei care nu inteleg utilizarea rationala a apei in perioada asta a temperaturilor ridicate. E un drept elementar …igiena personala…in opinia mea.”, a spus un localnic din Bălești.

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.