Priveliște de iarnă pe Transalpina în plină vară! Grindină și fenomene extreme au surprins turiștii

0
1606

uriștii care au urcat marți după-amiază pe Transalpina au fost surprinși de un fenomen meteorologic neașteptat. La munte, a plouat cu grindină, transformând peisajul într-o veritabilă priveliște de iarnă, deși suntem în plină vară. În scurt timp, muntele s-a acoperit cu un strat alb de gheață.

Băcița Mărioara Babu, aflată la Stâna Ștefanu, a relatat experiența inedită pe rețelele de socializare: „Uneori la munte plouă și plouă cu chiatră mare… Azi la Stâna Ștefanu a fost rupere de nori… Tot ce ne vine de la Dumnezeu primim cu plecăciune… Iar pe dumneavoastră, dragii mei prieteni, vă așteptăm cu drag. După ploaie a ieșit soarele și ne-a încălzit… După rău vine și bine… Important este că am reușit să adăpostim câțiva motocicliști care i-a zăpăcit ploaia oleacă.”

Pentru aproximativ 40 de minute, natura s-a dezlănțuit, lăsând în urmă curtea stânii acoperită de gheață, un peisaj nemaivăzut de ani buni în zonă. Motocicliștii care se aflau în drum au cerut adăpost, surprinși și impresionați de forța fenomenelor naturale.

„Am văzut cum putem pieri în fața acestor fenomene ale naturii… După multe zile de caniculă, într-o oră s-a umplut curtea stânii de gheață care cădea parcă fără oprire,” a adăugat băcița.

Chiar dacă episodul de grindină a fost unul intens și neobișnuit, Transalpina și-a păstrat farmecul, oferind în continuare o experiență de neuitat pentru turiști.

 

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.