Studiu: Creierul ar putea fi afectat de noul coronavirus

0
9

Potrivit celor mai recente cercetări, noul coronavirus afectează și creierul, nu doar plămânii. Medicii din mai multe țări au raportat că pacienții cu forme severe de Covid-19 au prezentat stări de confuzie, chiar delir sau au avut semne de alte tulburări mintale.

Conform specialiștilor, episoadele de delir și confuzie în COVID-19 pot fi rezultatul unei acțiuni directe a virusului, care atacă meningele și vasele de sânge.

Citeşte întreaga ştire: Primele focare de infecție cu noul coronavirus după măsurile de relaxare

Dr. Cristinia Abad, medic anestezist la Spitalul San Carlos din Madrid, Spania, a observat că pacienții care au avut nevoie de ventilație mecanică pentru mai mult timp se refac mult mai greu.

„Pacienților le trebuie mai mult timp pentru a se întoarce la statutul lor mental de bază după ce îi extubăm. Am fost îngrijiorați că li s-au format mici cheaguri de sânge pe creier, ceea ce îi face să fie mai confuzi, pentru că altfel, noi șiam că nivelul lor de oxigen s-a îmbunătățit, deci n-ar fi trebuit să fie probleme”, a spus dr. Abad, citat de ABC News.

Și medicii români care au fost voluntari în Italia au observat acest fenomen.

Citeşte şi: Cât de departe se răspândesc particulele de coronavirus când bate vântul

„Au o perioadă din viața lor de care nu-și aduc aminte și ultimul pacient care a fost detubat a fost extrem de agitat și încercăm să înțelegem de ce. După câteva ore în care am încercat să-l liniștim, un coleg a venit cu o idee genială: să îl punem în legătură cu familia lui. S-a liniștit incredibil de mult de cum a auzit vocea familiei. După trei zile de la detubare, l-am întrebat de ce a fost agitat și el își aducea aminte scena în care toată familia tușea și respira greu și îi era foarte frică că au decedat. Acesta a fost motivul agitației”, a explicat, pentru digi24.ro, unul dintre medicii voluntari plecați în Italia, Alin Suciu.

sursa foto – 123rf.com
Sursa aici

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.