Primele focare de infecție cu noul coronavirus după măsurile de relaxare

0
25

La o săptămână după intrarea în vigoare a primelor măsuri de relaxare au început să apară noi focare de infecție cu noul coronavirus în mai multe județe din țară.

Sâmbătă, în Olt, au fost confirmați pozitiv 18 asistente de la ambulanță și un jandarm, iar în Iași alte 18 cadre medicale și 16 pacienți s-au infectat cu noul coronavirus. De asemenea, în Alba, şase cadre medicale au fost internate după ce au confirmate pozitiv.

Primele rezultate pozitive au venit vineri după-masă când un medic rezident şi 10 asistente de la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi erau confirmaţi cu noul coronavirus.

Citeşte şi: Epidemia de COVID-19 din România: Bilanțul oficial al persoanelor decedate

„Aparent, acest focar a izbucnit undeva pe data de 14 -15 a acestei luni. Ancheta se desfăşoară în continuare. În momentul de faţă lucrăm la un nou plan de măsuri. Refacem circuitele spitalului integral. Testăm în continuare pacienţii şi personalul medical. Am izolat şi decontaminat focarul care a apărut pe o secţie de neurochirurgie, pentru că spitalul nostru este un spital regional”, a declarat , potrivit digi24.ro, Lucian Eva, managerul Spitalului de Neurochirurgie din Iași.

Acelați lucru s-a întâmplat și în cazul unor angajaţii si Spitalului de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria”, tot din Iași.

„La Spitalul pentru Copii Sf. Maria din Iaşi este declanşată o anchetă epidemiologică. În urma testărilor efectuate, rezultatele au evidenţiat prezenţa noului coronavirus la patru cadre medicale. Ancheta este în curs de desfăşurare”, a spus Marius Voicescu, de la DSP Iași.

sursa foto – 123rf.com
Sursa aici

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.