Studiu: câinii pot detecta COVID-19 cu ajutorul mirosului

0
10

Câinii pot detecta o suită de lucruri cu ajutorul mirosului: diferite tipuri de bombe, urme de droguri și nu numai. Mai nou, s-ar părea că ar putea detecta și SARS-CoV-2.

Prietenii noștri patrupezi ar putea detecta urmele de SARC-CoV-2 din transpirația persoanelor infectate – asta a concluzionat o echipă de cercetători francezi și libanezi, care a antrenat șase câini pentru a detecta mirosul pacienților care s-au infectat cu noul coronavirus.

În mai puțin de o zi, mai mulți câini au reușit să recunoască în mod corect mirosul transpirației pacienților cu COVID-19. După mai multe săptămâni, toți cei șase câini au fost antrenați să recunoască diferențele dintre mostrele de transpirație de la oameni sănătoși și cele de la oamenii infectați cu COVID-19, conform Science Alert.

Citește și: În ce constau efectele secundare ale vaccinurilor COVID-19 descoperite până acum

Testele finale au arătat că o parte dintre câini a avut o rată de succes de 76%, pe când alta a avut o rată de succes de 100%. Deși studiul de față este unul făcut la scară mică, aceste rezultate sunt promițătoare, sugerând că prietenii cei mai buni ai omului ar putea reprezenta un ajutor de încredere în trierea pacienților cu COVID-19.

„Aceste rezultate oferă câteva dovezi că acei câini antrenați să simtă mirosurile pot face diferența între mostrele de transpirație ale pacienților simptomatici cu COVID-19 și cele ale oamenilor asimptomatici, care nu sunt infectați cu COVID-19,” arată autorii studiului.

Foto – 123rf.com
Sursa aici

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.