Cât va dura până vom vedea efectele vaccinării anti-COVID-19

0
6

Oamenii de știință cred că dacă suficienți oameni își vor face vaccinurile anti-COVID-19, numărul de cazuri, spitalizări și deceze din cauza virusului va scădea.

Un model publicat în baza de date medRxiv sugerează că vaccinarea a 40% din populația Statelor Unite ale Americii ar face să scadă rata de îmbolnăvire de până la patru ori. Protecția ar proveni atât din protecția directă a celor care se vaccinează, cât și prin protecția indirectă a restul oamenilor din comunitate.

Fără vaccin, în schimb, aproximativ 7% din oamenii din categoriile de risc s-ar putea îmbolnăvi în anul care urmează, conform cercetătorilor care au făcut acest estimări. Acest procent ar fi valabil în cel mai fericit caz, în care oamenii ar accepta măsurile de protecție, cum ar fi distanțarea socială și purtarea măștii.

Citește și: Studiu: câinii pot detecta COVID-19 cu ajutorul mirosului

Datele arată că dacă 40% din populație s-ar vaccina, spitalizările (inclusiv cele la ATI) ar scădea cu 85%. Rata deceselor ar scădea, la rândul ei, cu 87%, conform Live Science.

Chiar și în acest context, oamenii ar trebui să continue măsurile de protecție împotriva virusului. Restricțiile ar putea să fie ridicate încet-încet abia după ce trei sferturi din populație ar începe să se vaccineze, conform autoarei studiului, Meagan Fitzpatrick. Aceasta din urmă a spus că în prezent, existând deja mai multe vaccinuri eficiente care sunt evaluate de specialiști, „strategia este să încercăm să ne asigurăm că tot mai mulți oameni au acces la aceste vaccinuri”.

Foto – 123rf.com
Sursa aici

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.