Scurtu Mario Cristian din Târgu Jiu urcă pe podium la Olimpiada Națională de Astronomie și Astrofizică

0
87

Tânărul și ambițiosul Scurtu Mario Cristian, elev în clasa a X-a la Colegiul Național “Ecaterina Teodoroiu” din Târgu Jiu, a obținut o performanță remarcabilă la Olimpiada Națională de Astronomie și Astrofizică desfășurată la Iași. Reprezentând județul Gorj, Mario a câștigat locul al II-lea și a fost decorat cu o medalie de aur, după câteva zile de competiție acerbă.

Sub coordonarea domnilor profesori Gheorghe Neamțu (Fizică) și Justin Paralescu (Matematică), tânărul olimpic a demonstrat o înțelegere profundă și o pasiune deosebită pentru științele spațiale. Această realizare subliniază dedicația și munca asiduă a lui Mario, dar și sprijinul valoros al mentorilor săi.

“Universul este fascinant prin complexitatea sa, iar Mario ne-a arătat cât de frumos poate fi cerul sub care trăim,” au transmis reprezentanții ISJ Gorj. Performanța sa nu doar că aduce mândrie comunității școlare și județului Gorj, dar inspiră și alți tineri să-și urmeze pasiunile și să exploreze lumea științei.

Mario visează să-și continue studiile și să lucreze într-o zi pentru NASA, iar acest succes este cu siguranță un pas important spre atingerea acestui vis.

Felicitări, Mario, și mult succes în continuare! Aventura ta abia începe, iar cerul nu este limita, ci doar începutul.

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.