Sărbătoare câmpenească la Peștișani. A VIII-a ediție a Festivalului Cântecului, Jocului și Portului Popular

0
210

O nouă ediție a Festivalului Cântecului, Jocului și Portului Popular va avea loc în data de 5 mai în localitatea Peștișani, jud. Gorj. Ca în fiecare an cele mai mari talente ale Gorjului sunt așteptate să evolueze pe scena din Frâncești. Muzica oltenească autentică va răsuna în comuna gorjeană până după miezul nopții. Participanţii sunt îndemnaţi să îmbrace straie tradiţionale, iar cele mai frumoase costume populare vor fi premiate de organizatori.

Competiția artistică a luat ființă la inițiativa unui grup de localnici din satul Frâncești, comuna Peștișani și pentru că primarul a spijinit proiectul, Festivalul Jocului, Cântecului și Portului Popular a continuat să se desfășoare în fiecare an, anul acesta fiind cea de-a VIII a ediție.

Manifestările din data de 5 mai vor debuta la ora 11:00, în centrul comunei Peștișani, cu parada portului popular unde atmosfera va fi întreținută de interpreta Roxana Croitoru.

Mai târziu, la orele 13,00 sărbătoare câmpenescă se va muta în Poiana Mare din satul Frâncești, unde se va desfășura o serbare câmpenească, cu cântec, joc și multă voie bună. La evenimentul din Poiana Mare, participanții vor putea să asiste la spectacolele oferite de Roxana Croitoru, Nicoleta Lătărețu, Mioara Tîrban și ansamblurile invitate. Autoritățile locale din Peștișani își doresc ca la acest festival să ia parte cât mai multe persoane îmbrăcate în costum popular. ”Am ajuns la ediția a VIII-a a Festivalului Cântecului, Jocului și Portului Popular. Readucem portul popular în locul pe care-l merită și dorim să organizăm o petrecere câmpenească la care oaspeții să participe în costume populare. Talentele din zonă vor evolua pe scena de la Frâncești, va fi joc și voie bună. Evenimentul va debuta duminică, 05 mai, cu parada portului popular și o horă în centrul comunei începând ora 11 iar după orele 13 ansamblurile locale și invitații vor evolua pe scena de la Frâncești ”, a declarat primarul Cosmin Pigui”.

Festivalul Cântecului, Jocului și Portului Popular este organizat de Primăria şi Consiliul Local Peştişani, Consiliul Județean Gorj, Liceul Tehnologic Constantin Brâncuşi Peştişani, Asociaţia “Tradiţii de pe Valea Bistriţei Peştişani”, Obștea Peștișani, Asociaţia “Fiii Satului Frânceşti din Gorj”, Fundaţia Casa Brâncuşi-Hobiţa. Partenerii evenimentului sunt în acest caz Asociația ”Dor și Cânt Peștișani”, S.C. Delta Pres Timișoara, S.C. Lartours București, Pensiunea ”Casa Brâncuși”, S.C. Ilvelini SRL și S.C. Explocarb SRL.

Distribuie pe:

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • Pinterest
Sursa aici

Lasă un răspuns