Poiana Narciselor, curată în urma unei provocări

0
129

Acțiune de ecologizare în zona Narciselor. Liga Studenților din UCB a răspuns provocării lansate de conducerea Serviciului Județean de Gestionare a Deșeurilor și a Activităților de Salubrizare Gorj, și a organizat în data de 24 aprilie 2019, acțiunea ,,Provocare la ecologizare”.

Acțiunea s-a desfășurat în zona Poiana Narciselor din Târgu Jiu și a constat în strângerea deșeurilor din această zonă. La eveniment au participat peste 90 de persoane. Printre aceștia s-au numărat voluntarii Ligii Studenților, profesori din cadrul UCB, angajați din cadrul Consiliului Județean Gorj și Inspectoratul pentru Situații de Urgență Gorj dar și alături de alți voluntari dornici să se implice. „În ultima perioadă văzând că avem probleme cu tot mai multe deșeuri aruncate pe câmp am luat decizia să începem să provocăm cât mai muți oameni să participe la astfel de acțiuni. Prima provocare am lansat-o către studenții UCB care au și răspuns prompt. Astfel de provocări vor urma și în perioada următoare. O să provocăm oameni din presă, mediu politic, administrație pentru că nimeni nu se implică”, a declarat Luis Popa directorul Serviciului Județean de Gestionare a Deșeurilor și a Activităților de Salubrizare Gorj

„Sunt aproximativ 80 de studenți alături de cadre universitate. Astfel de provocări ar trebui făcute cât mai des, mai ales că oamenii nu conștientizează cât de importantă este natura”, a declarat Iulian Țimpea purtător de cuvânt al UCB Târg Jiu.

„Vrem să dăm un exemplu cetățenilor care nu respectă mediul. Sperăm ca după sărbătorile câmpenești, care vor fi aici, vom găsi la fel de curată această zonă protejată”, a declarat Ștefan Moșoi.

Provocare nouă

La finalul acestei acțiuni de ecologizare se poate spune că inițiativa a fost un adevărat succes, fiind strânși zeci de saci cu deșeuri. Liga Studenților din UCB dorește să provoace la rândul ei studenții din cadrul Universității din Craiova, pentru că acest proiect are în vedere încurajarea și responsabilizarea cetățenilor în a proteja și respecta natura.

Distribuie pe:

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Tumblr
  • Pinterest
Sursa aici

Anunțuri publicitare

Lasă un răspuns