Salariu mai mare cu 10% pentru o anumită categorie de gorjeni

0
172

Angajații din școlile gorjene vor beneficia, în următoarea perioadă, de o majorare de salariu de zece la sută din venitul de bază pentru suprasolicitare neuropsihică. Asta după ce proiectul de modificare a legii salarizării, susţinut de toate partidele parlamentare, a fost promulgat joi de preşedintele Klaus Iohannis.

Printre cei care vor beneficia de noul spor se numără personalul didactic sau nedidactic de conducere din cadrul unităţilor de învăţământ.
Decretul vizează Legea nr. 61/2019 pentru aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 41/2018 pentru modificarea și completarea Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. Este vizat personalul din învățământul universitar și preuniversitar.
Conform acestei legi, angajații vor beneficia de un spor de suprasolicitare neuropsihică de 10% la salariul de bază pentru personalul didactic de conducere din învățământul superior (rector, prorector, decan, prodecan și director de departament) și preuniversitar (inspector școlar general, adjunct, director casa corpului didactic, director de unitate de învățământ și director adjunct).
Articolul complet aici

Anunțuri publicitare

Lasă un răspuns