S-a stins din viață mentorul studenților cu dizabilități din Gorj

0
32

Foștii studenți gorjeni cu dizabilități care au urmat studiile la Universitatea ,,Valahia“ din Târgoviște se află în doliu. Mentorul acestora, profesorul universitar doctor, Constantin Ghiță, s-a stins din viață. A fost iubit de comunitatea academică, fiind unul din membrii fondatori ai Universității „Valahia” din Târgoviște.

„Nu a fost doar un dascăl, ci un adevărat mentor pentru fiecare dintre studenții cu dizabilități, care ne-a motivat să ducem la bun sfârșit terminarea studiilor“, a spus Nicu Dobrotă, absolvent al Facultății de Matematică-Informatică din cadrul Universității ,,Valahia“, dar și al masterului.

A publicat 15 cărți

Născut la data de 19 iunie 1951, Constantin Ghiță a fost un renumit matematician și profesor. A terminat Facultatea de Matematică-Mecanică la Universitatea din București (1974). A avut un rol esențial în îndrumarea grupului de studenți cu dizabilități , în calitatea sa de mentor al acestora la Universitatea „Valahia” din Târgoviște. Profesorul Constantin Ghiță a publicat, de-a lungul timpului, 15 cărți, peste 70 de lucrări științifice, peste 87 de rapoarte științifice la manifestări naționale și internaționale.

„Nu a dispărut din amintirea noastră si a vieții universitare, pentru că spiritul lui va rămas printre noi, copiii dumnealui cum ne considera el. La ceasul dureros al despărțirii, cu conștiința nimicniciei noastre, dar cu sentimentul durabil al eternității faptelor, aducem un ultim omagiu lui Constantin Ghiță, săpând amintirea lui în sufletele noastre. Transmitem sincere condoleanțe familiei îndoliate“, a mai spus Nicu Dobrotă. Grupul studenților de la Târgu Jiu s-a deplasat, ieri, la Târgoviște pentru un ultimul omagiu și a duce o coroană. Profesorul Constantin Ghiță va fi înmormântat astăzi.
Sursa aici

Noul sistem de abonare prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acesta pagina și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Lasă un răspuns