Protest al persoanelor cu dizabilități în Piața Prefecturii

0
57

Zeci de persoane cu dizabilități din județul Gorj vor participa vineri, 8 februarie, de la ora 10,00, la un protest în Piața Prefecturii din municipiul Târgu Jiu. Solicitarea de organizare a mitingului a fost depusă la Primăria Târgu Jiu de către Asociația „Iubirea învinge autismul“. În cerere se arată că la protest vor participa în jur de 20 de persoane cu probleme de sănătate și aparținători ai acestora. În solicitarea depusă la Primăria Târgu Jiu se menționează că nemulțumirea este legată de „măsurile ce prevăd eliminarea alocării financiare de la bugetul de stat pentru plata serviciilor medicale“.

Proteste în București și în alte localități

Persoanele cu dizabilități și cei care se ocupă de îngrijirea acestora se tem că autoritățile locale nu vor avea fondurile necesare pentru plata drepturilor bănești, iar acestea nu vor mai fi achitate sau vor exista întârzieri. Acțiunea principală de protest va avea loc în Piața Victoriei din București, dar manifestații vor avea loc și în alte localități din țară.

„Ca urmare a măsurilor fără precedent de a lăsa în sarcina autorităților locale plata serviciilor sociale pe linie de dizabilitate și copii din orfelinate, contrar prevederilor legale și a principiilor asumate prin Programul de Guvernare 2017 -2020, noi părinții copiilor cu dizabilități, adulții cu dizabilități și cetățenii români, care mai cred în echitate și justiție socială, înțelegem să ne manifestăm dezacordul față de Proiectul de Buget pentru anul 2019 și să solicităm modificarea în regim de urgență a prevederii ”ZERO BUGET PENTRU ASISTENȚA SOCIALĂ ȘI PROTECȚIA COPILULUI”. NU NEGOCIEM VIAȚA COPIILOR NOȘTRI.

Nerespectarea angajamentului ministrului Finanțelor de sâmbătă, 2 februarie 2019, vine ca o confirmare a temerilor noastre, cu atât mai mult cu cât, solicitările noastre sunt independente de restul aspectelor problematice ale Proiectului de Buget, ele fiind strict legate de respectarea unui principiu asumat al acestei guvernări: SOLIDARITATEA.

Pe cale de consecință, vă informăm că în situația în care Proiectul de Buget aferent anului 2019 intră în această formă în Guvern, cu încălcarea prevederilor legale în vigoare (40 alin (1), art. 51 (52) din Legea persoanelor cu dizabilităţi, art. 4 alin (2) din H.G. nr. 978/2015 şi art. 139 alin (3) din Constituţia României), noi, părinții de copii cu dizabilități, ne vom opune prin toate mijloacele legale existente, inclusiv prin proteste publice“, se arată pe pagina de Facebook al acestui eveniment: „Nu negociem viața copiilor noștri și a adulților cu dizabilități“.
Sursa aici

Anunțuri publicitare

Lasă un răspuns